Зеленський хоче порозумітися із ФОПами

21:46, 16.12.2020
Зеленський хоче порозумітися із ФОПами

Володимир Зеленський вирішив порозумітися із дрібними підприємцями після масових акцій протесту. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський створює координаційну раду, метою якої є напрацювання законодавчих змін щодо комплексного вирішення проблем мікробізнесу.

 

Судячи з усього, керівництво держави вирішило порозумітися із дрібними підприємцями після масових акцій протесту, які в останні дні призвели навіть до сутичок ФОПів із поліцією в центрі Києва.

 

Як повідомляє Україна молода, про такі наміри глави держави заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у середу ввечері.

 

За його даними, до цього дорадчого органу увійдуть представники мікробізнесу з кожного регіону, представники спілок і об’єднань підприємців мікро- та малого бізнесу, незалежні експерти, представники уряду та Офісу президента.

 

За словами Єрмака, в результаті мають бути напрацьовані компромісні законодавчі зміни щодо податкового навантаження, адміністрування збору податків, зокрема деталі використання РРО.

 

"Зеленський глибоко усвідомлює соціальну функцію системи спрощеного оподаткування та важливість мікро- та малого бізнесу для соціальної й політичної стабільності в Україні", - йдеться у повідомленні Офісу президента.

 

"Саме тому максимальну увагу урядовців президент звертає на допомогу малому бізнесу на період карантинних заходів. Зокрема, йдеться про мораторій на податкові перевірки та продовження реформи податкових органів", – повідомив керівник Офісу голови держави.

 

Перше засідання координаційної ради у форматі відеоконференції заплановане на 18 грудня.

 

Як повідомляла «УМ», представники руху SaveФОП, які мітингували під Верховною Радою, намагалися встановити намети на Майдані Незалежності, поліція обмежила рух на вулиці Хрещатик.

 

У пресслужбі поліції Києва заявили, що під час акції на Майдані Незалежності у центрі столиці у вівторок постраждали близько 40 правоохоронців.