Продаж барж «Дунайського пароплавства»: НАБУ проводить масові обшуки

15:47, 08.10.2020
Продаж барж «Дунайського пароплавства»: НАБУ проводить масові обшуки

Обшуки тривають в офісах причетних компаній та інших об'єктах.

Національне антикорупційне бюро та Служба безпеки України проводять масові обшуки у справі про зловживання в компанії "Українське Дунайське пароплавство". Обшуки тривають в офісах причетних компаній та інших об'єктах.

 

Обшуки 8 жовтня проходять за місцем проживання людей, офісів низки компаній та інших об'єктів, повідомили у фейсбуці НАБУ.

 

НАБУ та САП проводить їх для розслідування можливих зловживань, що завдали "Дунайському пароплавству" збитків в особливо великих розмірах.

 

"Мова йде про можливе незаконне відчуження 32 ліхтерів (барж), що належать ПАТ "УДП" які в подальшому вивезли за кордон", - йдеться у повідомленні.

 

Попередньо ситуацію кваліфікували за статтею про зловживання владою або службовим становищем з тяжкими наслідками.

 

"Українське Дунайське пароплавство" - судноплавна компанія, що здійснює перевезення вантажів і пасажирів морським та річковим транспортом. 100% її акцій належать державі – Мінінфраструктури.

 

Основні види діяльності компанії: перевезення вантажів і пасажирів річковим транспортом по Дунаю та морським транспортом в Чорноморському та Середземноморському регіоні, а також суднобудування та судноремонт на Кілійському суднобудівно-судноремонтному заводі.

 

Нагадаємо, у 2018 році при отриманні хабара затримано радника гендиректора ВАТ «Українське Дунайське пароплавство» та представника Першої української міжрегіональної товарної біржі. Спільники за хабар планували продати теплохід, що належить державі, попередньо занизивши його вартість.

 

 

Загальна сума хабара склала $260 тисяч. При отриманні частини у $100 тисяч підозрюваних було затримано