Запорізький автозавод відновлює випуск Renault

16:49, 10.09.2020
Запорізький автозавод відновлює випуск Renault

ЗАЗ відновлює виробництво легкових автомобілів.

Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) відновлює виробництво автомобілів групи Renault через два роки після зупинки виробництва легкових автомобілів в 2018 році.

 

Як передає «Україна молода», про це заявив представник корпорації УкрАвто Дмитро Скляренко у коментарі Укрінформ четвер.

 

Відзначається, що перед відновленням роботи ЗАЗ провів масштабну модернізацію, щоб повністю відповідати міжнародним стандартам якості Groupe Renault.

 

Зокрема, у 2020 році на підприємстві була впроваджена система стандартизації якості Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance - Alliance Production Way.

 

"Український ринок має для нас високий потенціал, завдяки своєму місцю розташування і зростаючому інтересу до нових автомобілів. Група Renault має сильні позиції в Україні і зберігає своє лідерство на ринку. Цей проєкт означає, що ми і наші партнери впевнені в тому, що бренди "Зроблено в Україні" будуть на тому ж рівні якості, що і продукція інших заводів Групи Renault", - процитував представник "Укравто" Дмитро Скляренко керуючого директора Groupe Renault Export Регіон Євразія Макса Міссана.

 

Раніше повідомлялося, що ЗАЗ почав збирати корейські трактори. Для вивчення процесу виробництва і подальшого вивчення попиту спочатку буде випущена пробна партія.

 

Також навесні ЗМІ повідомляли, що на запорізькому заводі почалося несерійне виробництво автомобілів Lada.