Укроборонпром трансформують у дві керуючі державні холдингові компанії

14:25, 13.08.2020
Укроборонпром трансформують у дві керуючі державні холдингові компанії

Також буде здійснено корпоратизацію.

Державний концерн "Укроборонпром" планується трансформувати у дві керуючі державні холдингові компанії.

 

Як інформує УМ, про це повідомив віце-прем'єр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський на брифінгу під час візиту прем'єр-міністра Дениса Шмигаля на Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) у четвер, передає  Інтерфакс-Україна.

 

"Ми передбачаємо, що трансформація державного концерну "Укроборонпром" полягатиме (в тому), що ми реально отримаємо дві керуючі холдингові компанії державні: одна з них буде зосереджена на функціях оборонних галузей, а авіацію ми разом із космосом хочемо перевести в державну холдингову компанію "Аерокосмічні системи України", - сказав віцепрем'єр.

 

Він додав, що підприємства Національного космічного агентства України також підлягатимуть реформуванню.

 

"Там також буде здійснено корпоратизацію. Ми вважаємо, що така синергія таких двох високотехнологічних галузей промисловості України, якими є авіапромисловість і ракетно-космічна галузь, дасть нам змогу суттєво поліпшити показники, які ми маємо на сьогодні, і найголовніше - створити механізми для залучення інвестицій в ці галузі, щоб вони могли конкурувати в цьому дуже непростому середовищі світових ринків", - заявив Уруський.

 

Як повідомляла УМ, "Укроборонпром" вирішив припинити повноваження президента ДП "Антонов" Олександра Донця,

 

Читайте також: Керівники авіаційних підприємств не задоволені роботою «Укроборонпрому»: вимагають незалежності