Ольга Піщанська очолила Антимонопольний комітет

12:54, 16.07.2020
Ольга Піщанська очолила Антимонопольний комітет

Антимонополького комітет вперше очолила жінка. Верховна Рада призначила Ольгу Піщанську на посаду голови АМКУ.

 

Як інформує УМ, за  кандидатуру Піщанської проголосували 255 депутатів.

 

229 голосів "За" дала фракція "Слуга народу", 16 - група "Довіра", 1 - "Партія "За майбутнє", позафракційні - 9.

 

Решта фракцій - нуль голосів "За".

 

44-річна Ольша Піщанська працювала першим заступником голови Антимонопольного комітету з вересня 2019 року. До цього кілька років була одночасно комерційним директором компаній "СТЕМ Інжиніринг" і директором "Закупівельні рішення".

 

У 2016-у працювала начальником відділу закупівель механічних матеріально-технічних ресурсів ТОВ "Метінвест Холдинг". Перед цим - 15 років роботи на ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг", звідки прийшов в Антимонопольний комітет і її попередник Юрій Терентьєв.

 

Закінчила Криворізький технічний університет за спеціальністю промислове та цивільне будівництво, отримала ступінь магістра економіки підприємництва в Київському національному економічному університеті.

 

Раніше Піщанська втрапила у скандал із закордонним бізнесом президента Володимира Зеленського. Як встановили журналісти, президент переписав свій бізнес в Італії, а саме ТОВ "Сан Томмасо СРЛ", на "сусідку" з Кривого Рогу і за сумісництвом спонсорку "Слуги народу" Світлану Піщанську. Вона є рідною сестрою Ольги.

 

ТОВ "Сан Томмасо" в Італії нині володіє кіпрський офшор "Альдоранте лімітед", бенефіціаром якого до президентства теж був Зеленський. Але після кількох викриттів у ЗМІ президент позбувся проблемних активів. Кіпрський офшор переписав на таку собі ΕΛΕΝΑ ΧΑΣΙΕΝΚΟ, а от в італійській компанії у липні 19-го директором стає Світлана Піщанська.

 

Якщо вірити гуглу, то Світлана Піщанська – жінка з Кривого Рогу, спонсорка партії "Слуга народу". Причому в першій п'ятірці. Що цікаво, ще у 17-му році ця пані в забороненому в Україні "Вконтакті" була підписана на сторінки проросійського бойовика Ігоря Стрєлкова, російського патріарха Кирила, російського актора Івана Охлобистіна і репостила новини так званої "ДНР".

 

Ще тоді, у 2019-му, наші колеги навіть коментар встигли у неї взяти.

 

"Я давно знаю Володимира (Зеленського. – Ред.), ми з одного міста – росли в одному дворі", – розповіла Світлана.

 

З липня 1997 року до квітня 1999 року працювала-інженеркою-операторкою персонального комп'ютера МПП "Техпроцес".

 

З травня 1999 року до березня 2004 року – інженерка проєктно-конструкторського бюро, далі – інженерка I категорії Криворізького державного гірничо-металургійного комбінату "Криворіжсталь".

 

З березня 2004 року до грудня 2015 року працювала на ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" у різних структурних підрозділах на посадах: начальниці відділу зовнішнього проєктування; менеджерки із закупівлі послуг і менеджерки із забезпечення стратегічних та інвестиційних проєктів.

 

З січня до квітня 2016 року – начальниця відділу закупівель механічних матеріально-технічних ресурсів ТОВ "МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ".

 

З грудня 2016 року до серпня 2019 року – директор ТОВ "Закупівельні рішення".

 

З листопада 2017-го до серпня 2019 року – комерційний директор ТОВ "СТЕМ Інжиніринг"

 

Указом президента України від 2 вересня 2019 року №643/2019 була призначена на посаду першого заступника голови Антимонопольного комітету України – державного уповноваженого.