На Банковій завершено протест шахтарів після гарантій влади

17:34, 11.07.2020
На Банковій завершено протест шахтарів після гарантій влади

Шахтарі протестували на Банковій 12 днів. (Фото з ФБ-сторінки Михайла Волинця)

Шахтарі припинили акцію протесту під будівлею Офісу президента на Банковій у Києві на дванадцятий день акції у неділю.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це поінформував голова Незалежної профспілки гірників, народний депутат від Батьківщини Михайло Волинець.

 

«Дванадцятого дня Всеукраїнської безстрокової акції протесту під стінами Офісу президента не буде. Шахтарі державних шахт гірники Добропілля сьогодні повертаються додому з гарантіями від медіатора процесу переговорів між владою та учасниками енергоринку – міністерством енергетики», - написав Михайло Волинець на сторінці у Facebook.

 

Обранець також зазначив, що згідно з рішенням, за дорученням президента, буде відновлена робота вугледобувних підприємств, що перебувають у режимі простою. Із понеділка до роботи повертаються робітники "Добропіллявугілля".

 

Пан Волинець також висловив щирі слова подяки за підтримку Всеукраїнської безстрокової акції протесту шахтарів самим гірникам, їх дружинам та родинам, лідерам Незалежної профспілки гірників України, головам профкомів та теркому ПРУП «Добропіллявугілля», всім, хто надавав підтримку з регіонів, просто небайдужим людям, які надсилали чисельні добрі побажання.

 

«Я знаю, що ви святкуватимете виконання головних вимог протесту, як перемогу. Проте не розслабляємося, бо важливо вивести з простою, з кризи всі вугільні підприємства, домогтися стабільної виплати зарплат, закриття заборгованості й вчасної виплати ЄСВ, щоб шахтарі могли своєчасно виходити на пенсію, щоб сплачувалися регреси, допомога по вагітності та пологам, інші виплати», - додає нардеп.

 

За його словами, вирішивши питання відновлення роботи шахт й внутрішнього ринку збуту вітчизняного вугілля, не варто забувати, що відкритими залишаються шахтарські проблеми щодо виплати заборгованості з ЄСВ , вчасного виходу шахтарів на пенсію та «заміни очільника енергокомітету ВР - лобіста російської енергетики в Україні, маніпулятора Андрія Геруса».

 

Нагадаємо, 17 червня Кабмін ухвалив рішення про пріоритетне використання вітчизняного вугілля в тепловій генерації.

 

Як повідомляла «УМ», 30 червня під будівлею Офісу президента розпочалася безстрокова акція протесту шахтарів "Мирноградвугілля", "Добропіллявугілля", "Селидіввугілля", представників шахт Львівсько-Волинського басейну"