Ваговий контроль фур: водії знову перекривали трасу Одеса – Київ

16:53, 30.06.2020
Ваговий контроль фур: водії знову перекривали трасу Одеса – Київ

КПП "Дачне" на Одещині – місце постійних конфліктів через ваговий контролю

Понад десяток водіїв вантажівок відмовились проходити ваговий контроль на КПП "Дачне" під Одесою. В знак протесту вони вночі 30 червня перекрили проїзд на трасі Одеса – Київ.

 

Глава Одеської ОДА Максим Куций поінформував, що на місце подій приїхали поліцейські і склали щодо порушників адмінпротоколи, повідомляє "Думська".

 

З 1 липня в Одеській області суттєво посилять габаритно-ваговий контроль. Шість додаткових вагових комплексів встановлять на найпопулярніших маршрутах далекобійників. На них працюватимуть групи інспекторів "Укртрансбезпеки" з інших регіонів.

 

Куций зазначив, що в 2020 році на Одещині заплановано ремонт 163 кілометрів доріг державного значення. Він пригрозив, що не допустить їх руйнувати перевантаженими фурами.

 

КПП "Дачне" – місце постійних конфліктів через ваговий контролю. У квітні 2019 року тут, наприклад, сталося нічне побоїще між активістами двох конкуруючих громадських організацій.

 

У грудні минулого року водії вантажівок також перекривали КПП "Дачне". Тоді далекобійникам вдалося в результаті проїхати без зважування.

 

Як інформувала УМ, ваговий контроль на українських дорогах був скасований при експрезиденті-втікачі Вікторові Януковичі. Процедура перетворилася в корупційні схеми.

 

Після 2014 року великовантажні фури знову почали зважувати. Перевантажені машини протягом кількох років перетворили головні магістралі країни в розбиті дороги.

 

З 12 травня 2020 року інспектори Укртрансбезпеки склали понад 900 актів про перевищення габаритно-вагових параметрів. А сума штрафів за цей період становить понад 190 тисяч євро.