Перевізники Львіщини самовільно відновили міжміські перевезення попри карантин

14:57, 16.06.2020
Перевізники Львіщини самовільно відновили міжміські перевезення попри карантин

Львівська обласна держаміністрація не ухвалювала жодних рішень про відновлення пасажирських перевезень.

У Львівській області щодня фіксують значну кількість нових випадків COVID-19, тож влада не послаблювала карантин у регіоні. Однак, перевізники після акції протесту під обласною держадміністрацією вирішили самовільно відновити приміські та міжміські перевезення всупереч рішенню влади продовжити карантин.

 

Про це на своїй фейсбук-сторінці написав депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

 

Він опублікував світлини, на яких міститься графік і маршрут міжміських пасажирських сполучень. А також вказано, що з 15 – 16 червня перевізники відновлюють ослуговування.

 

Як повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка в коментарі ZAXID.NET з 15 – 16 червня заплановано випустити на маршрути близько 60% автобусів від загальної кількості. Перевізники самовільно ухвалили рішення, оскільки обласна комісія ТЕБ і НС не дослухалася до їхніх вимог і не дозволила офіційно відновити роботу.

 

За його словами, перевізники наразі укладають договори з підприємствами у районах, селах та селищах, а також з місцевою владою, щоб працювати легально на основі цього документу. До того ж перевізники обіцяють дотримуватися всіх вимог МОЗ і не планують збільшувати тарифи.

 

Наразі ми намагаємося зв'язатися з поліцією області і з'ясувати, як на це будуть реагувати правоохоронні органи.

 

Однак заступник голови ЛОДА Тарас Грень у коментарі ZAXID.NET наголосив, що Львівська обласна держаміністрація не ухвалювала жодних рішень про відновлення пасажирських перевезень.

 

І додав, що ЛОДА буде звертатися в контролюючі органи з проханням відреагувати на цю ситуацію.

 

Додамо, що за останню добу, станом на 15 червня у Львівській області зафіксували 139 випадків коронавірусної хвороби. Це один з найвищих показників по всій Україні. Загалом в регіоні виявили 3072 випадки інфікування.

 

Через складну ситуацію з COVID-19 область не готова перейти на наступні етапи послаблення карантину.

 

Карантин у Львівській області було продовжено до 19 червня.