Україна отримає від США $1,2 млн на боротьбу з коронавірусом

09:57, 28.03.2020
Україна отримає від США $1,2 млн на боротьбу з коронавірусом

Україна є однією з низки обраних держав, яким уряд США виділяє додаткове фінансування на боротьбу з коронавірусом.

Уряд США прийняв рішення надати Україні медичну та гуманітарну допомогу в розмірі понад 1,2 млн доларів з метою посилення заходів протидії неконтрольованому поширенню коронавірусу Covid-19.

 

Про це повідомляє посольство України в США в суботу.

 

"США виділяють Україні медичну та гуманітарну допомогу в розмірі понад $1,2 млн для протидії коронавірусу", - зазначають  у дипломатичному представництві.

 

Зазначається, що ця допомога буде спрямована, зокрема, "на підготовку лабораторних систем, виявлення захворювання, надання технічної підтримки в питаннях реагування та інформування щодо ризиків поширення Covid-19".

 

Україна є однією з низки обраних держав, яким американський уряд виділяє додаткове фінансування. Ці гроші почнуть надходити 3 квітня.

 

"Україна високо цінує підтримку й допомогу влади США у сфері охорони здоров‘я та боротьби з пандемією", - відзначили у посольстві.

 

За останніми даними, в Україні підтверджено 310 випадків зараження коронавірусом.

 

26 березня Сенат США одноголосно підтримав законопроєкт на суму 2 трильйони доларів, спрямований на допомогу безробітним і підприємствам у країні, які постраждали від епідемії коронавірусу, а також для покупки терміново необхідного медичного обладнання.

 

Як повідомляла "УМ", Італія продовжила українцям дозволи на проживання на своїй території до 15 червня.