Агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг України

14:12, 11.03.2019
Агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг України

У 2019-2020 роках потреби України в зовнішньому фінансуванні будуть високими, прогнозує агентство (фото: AP)

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній валюті на рівні "B-" зі стабільним прогнозом.
 
Про це повідомляється на сайті Fitch.
 
Рейтинг відображає слабку зовнішню ліквідність, високі потреби в зовнішньому фінансуванні, слабкий банківський сектор, інституціональні обмеження та політичні ризики, зазначає агентство.
 
У Fitch відзначили, що своєчасне виконання умов нової програми з Міжнародним валютним фондом має ключове значення для отримання зовнішнього фінансування, підтримки прогресу в області макроекономічної стабільності і пом'якшення існуючих вразливостей.
 
У прес-релізі зазначено, що в 2019-2020 роках потреби України в зовнішньому фінансуванні будуть високими. На обслуговування зовнішнього держборгу в цьому році піде 4,3 мільярда доларів, а на погашення - 1,7 мільярда доларів у 2019-му і приблизно по 2,4 мільярда доларів у 2020-2021 роках.
 
Нагадаємо, в грудні 2018 року міжнародне рейтингове агентство Moody's підвищило суверенний рейтинг України з Caa2 до Caa1.