На Київщині рейдери змолотили 30 гектарів соняшника: урожай вкрали просто з поля

18:04, 17.09.2018
На Київщині рейдери змолотили 30 гектарів соняшника: урожай вкрали просто з поля

Аграрні рейдери зібрали та вивезли захоплений урожай соняшника (фото: agroone.info)

У селі Сидори Білоцерківського району на Київщині близько 40 молодиків-"тітушок" вкрали урожай соняшнику просто з поля.

Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнської аграрної ради.

Ділянку, яка зацікавила рейдерів, обробляє чеський агрохолдинг "Ресілієнт", який взяв землю в оренду до 2024 ркоу.

"Ми зайшли на поле, яке обробляли та засівали відповідно до офіційного договору з фермером про спільний обробіток, та почали збирати свій врожай. Не встигли ми змолотити й 4 га із 30 га, як приїхала група з 40 озброєних "тітушок" і зупинила процес. Для розуміння, з нашої сторони було усього 7 робітників, які ніяк не могли протистояти злочинцям", - повідомив керівник компанії "Ресілієнт" Олексій Сидоров.

"Молодики сказали, що не дозволять нам продовжувати польові роботи, якщо ми не віддамо їм половину врожаю. Зрозуміло, що ми не збирались цього робити. Як стверджують наші працівники, які чергували на полі, близько опівночі конфлікт загострився: заїхало два комбайни, фури, відтіснили наших працівників і почали збирати й вивозити врожай у невідомому напрямку", - додав він.

Олексій Сидоров додав, що до приїзду поліції зловмисники встигли відігнати та сховати комбайни.

Наразі компанія "Ресілієнт" має намір подати скаргу до Антирейдерської комісії Мін’юсту та вимагати якнайшвидшого розгляду даної справи.

Нагадаємо, рейдерське захоплення фермерського господарства в селі Занки Зміївського району Харківської області закінчилося стріляниною: поранено четверо осіб, включно з поліцейським.