У Києві підвищать проїзд в метро і в наземному транспорті до 8 грн

13:37, 15.05.2018
У Києві підвищать проїзд в метро і в наземному транспорті до 8 грн

У Києві різко зростає вартість проїзду

Із липня у громадському комунальному транспорті та із 15 липня в метро у Києві вартість проїзду зросте удвічі - до 8 гривень.

"Із 14 липня встановлюється новий тариф на проїзд у міському транспорті столиці. Пасажири, котрі користуються проїзними квитками на місяць та безконтактними картками, при їх поповненні сплачуватимуть за одну поїздку від 6,3 гривень, разова поїздка коштуватиме 8 гривень, – повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян під час брифінгу.

За словами чиновника, влада встановлює максимально низьку ціну у 6 гривень 30 копійок для киян, інші пасажири, які користуються комунальним транспортом вряди-годи, не матимуть знижок.

При цьому чиновник не зазначив, чи встигнуть за два місяці обладнати всі автобуси, тролейбуси, трамваї та фунікулер засобами для зчитування електронних карток.

Дмитро Давтян наголосив, що наразі економічно обґрунтований тариф на перевезення одного пасажира, що враховує всі видатки, становить у метро – 8,27 грн, у наземному транспорті – 8,77 грн.

Здорожчання вартості проїзду вдвічі очікує і на пасажирів метрополітену.

Таку інформацію "Українській правді" підтвердила прес-секретар київського метрополітену Наталка Макогон.

"Вартість проїзду в метро буде коштувати 8 гривень, але при поповненні картки метро на 50 поїздок – одна поїздка коштуватиме – 6,5 гривень", - повідомила Макогон.

Речниця підприємства повідомила, що рішення про збільшення вартості проїзду вступить в силу з 15 липня цього року.

Пільги на проїзд у метро обіцяють зберегти.

Експерти прогнозують, що після зростання вартості проїзду в комунальному транспорті, зросте і ціна за проїзд у маршрутках, адже наразі проїзд більшості з них коштує 6-7 гривень.