В Україні Bitcoin залишиться поза законом: криптовалюта не може бути платіжним засобом

10:30, 25.09.2017
В Україні Bitcoin залишиться поза законом: криптовалюта не може бути платіжним засобом

Біткоїн - одна із найпопулярніших у світі криптовалюк (ілюстрація)

Національний банк України вирішив залишити криптовалюти поза законом в Україні, тому вони не можуть бути платіжним засобом.

Про це заявив заступник голови Національного банку України Олег Чурій, передає finclub.

"Ми можемо сказати, що це точно не валюта, тому що немає центрального емітента. І ми не можемо визнати це платіжним засобом", - пояснив він.

За його словами, світові регулятори не стурбовані якоюсь загрозою криптовалют через їх маленький обсяг. Вони стурбовані тільки тим, що люди можуть втратити гроші, інвестуючи в них, і шахрайством, яке може бути з ними.

Його підтримав керівник Національноїа комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв: "Немає ніякого інформаційного супроводу, немає ніякого захисту прав інвесторів".

При цьому в Японії набув чинності законопроект, що наділяє біткоін і інші криптовалюти статусом платіжних засобів. Також відомо, що Південна Корея теж має намір легалізувати криптовалюти.

Минулого тижня курс біткоіну різко рушив вгору і перевищив $4000 за монету, подолавши різке падіння, пов'язане з повідомленнями про припинення торгів в Китаї.

Варто відзначити, що в Києві вже встановили автомати для купівлі криптовалюти за готівку.