Кейт Міддлтон стала Королівським полковником Ірландської гвардії, фото

16:51, 11.03.2023
Кейт Міддлтон стала Королівським полковником Ірландської гвардії, фото

Принцеса Уельська Кейт Міддлтон у статусі Королівського полковника Ірландської гвардії відвідала бійців на рівнині Солсбері. (army.mod.uk)

Принцеса Уельська Кейт Міддлтон стала новим Королівським полковником Ірландської гвардії і в цьому статусі вперше ознайомилася з особливостями служби та діяльності підрозділу на рівнині Солсбері.

 

До речі, ірландські гвардійці також навчають бійців ЗСУ основним бойовим піхотним вмінням у складі міжнародної військової тренувальної групи у Великій Британії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Генштаб ЗСУ з посиланням на Ірландський гвардійський полк.

 

Про навчання захисників України ірландські гвардійці розповіли своєму новому Королівському полковнику, Принцесі Уельській Кейт Міддлтон під час її візиту 8 березня.

 

 

Командир Ірландського гвардійського полку підполковник Джеймс Олдрідж сказав:

 

«Ми раді вітати Її Королівську Високість Принцесу Уельську в родині Ірландської гвардії як нашого нового полковника. Це особливо було доречно в Міжнародний день захисту прав жінок, коли кілька наших жінок-військовослужбовиць змогли  зустрітися з такою надихаючою жінкою - прикладом для наслідування.

 

Для всіх гвардійців справжня честь зустрітися зі своїм Королівським полковником тут, на Солсберійській рівнині, і продемонструвати деякі з наших основних оперативних навичок».

 

Ірландська гвардія, сформована Королевою Вікторією в 1900 році, спеціалізується саме на піхотному бою. Серед їхніх спеціалізацій – розвідка, ураження військ противника з кулеметів і мінометів, контрснайперська тактика та протитанкові дії.

 

 

Генерал-майор Крістофер Гік та командир Ірландського гвардійського полку підполковник Джеймс Олдрідж поінформували Принцесу Уельську про оперативні спроможності гвардійців.

 

 

«Вони пояснили, що Ірландська гвардія є частиною 11-ї бригади сприяння силам безпеки Сухопутних військ Збройних Сил Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, яка була сформована в 2021 році для навчання, консультування та допомоги іноземним силам.

 

Підрозділи сприяння силам безпеки, які регулярно розгортаються по всьому світу, допомагають запобігати конфліктам і запроваджувати стійкість на ранній стадії, коли загрожує небезпека, збільшуючи спроможність і можливості країн-союзників і партнерів», - йдеться у повідомленні.

 

У Гвардії додають: «Її Королівська Високість зустрілася з деякими військовослужбовцями та військовослужбовицями Ірландської гвардії різних звань і всі вони хотіли, щоб вона відчула себе бажаною в Її новій ролі глави полкової родини».

 

 

Гвардійці роти номер один і номер два розповіли їй про деякі надзвичайні події, які змінили їхнє життя, коли вони нещодавно були в Східній Африці. Деякі з них брали участь в операціях по боротьбі з браконьєрством, де вони тісно співпрацювали з рейнджерами парку в Замбії для захисту дикої природи та запобігання міжнародній злочинній діяльності.

 

Інші брали участь у наданні допомоги країнам-союзникам у запобіганні конфліктам і терористам у зонах серйозної політичної та економічної нестабільності в регіоні.

 

 

Військовослужбовці третьої роти продемонстрували два елементи, які вони використовують на курсах підготовки українських новобранців.

 

Спершу вони продемонстрували життєві навички розмінування боєприпасів. А згодом - вражаючу реалістичну бойову вправу з надання допомоги та евакуації поранених.

 

 

Принцесу Уельську Кейт Міддлтон запросила взяти участь у навчанні старший капрал Джоді Ньюелл. Тож Принцеса Уельська потрапила в самий розпал симуляції з вогнепальними пораненими та стріляниною, фіктивною кров’ю та фальшивими пораненнями.

 

 

Також Її Королівській Високості були показані необхідні вправи на полі бою, щоб надати допомогу пораненим солдатам під вогнем. Кейт Міддлтон також коротко ознайомили із вражаючим набором збройних систем, що використовуються ірландською гвардією.

 

«Це було хвилююче знайомство з полком і гвардійці були надзвичайно вражені щирою зацікавленістю їхньої нової Королівського полковника.

 

 

Також зазначається, що Ірландська гвардія має чудову репутацію, здобуту завдяки своїй доблесті майже в усіх найскладніших конфліктах останніх 120 років.

 

Ірландські гвардійці відомі своїми нещодавніми успіхами в допомозі стабілізувати деякі з найбільш вразливих місць у світі як своєю хоробрістю, захищаючи Сполучене Королівство та захищаючи свободу на полях битв по всьому світу, так і в їхній церемоніальній досконалості у статусі Королівської гвардії в Королівських палацах в Лондоні та Віндзорі.

 

Як повідомляла "УМ", у лютому президент України Зеленський та британський прем’єр Ріші Сунак відвідали військову базу Bovington Camp у графстві Дорсет на півдні Англії, де відбувається підготовка українських військовослужбовців.