Топ-500 багатіїв світу: втрати складають $1,4 трильйона

18:30, 02.07.2022
Топ-500 багатіїв світу: втрати складають $1,4 трильйона

На фото Ілон Маск — один з найбагатших людей світу

П’ятсот найбагатших людей планети лише за пів року втратили 1,4 трильйона доларів.
 
Як інформує Україна молода, про це пише bloomberg
 
Так, статки Ілона Маска впали майже на 62 мільярди доларів. Статки Джеффа Безоса зменшилися приблизно на 63 мільярди доларів, а у Марка Цукерберга скоротились більш ніж удвічі.
 
«Це різкий відхід від попередніх двох років, коли статки найбагатших збільшувались, оскільки уряди та центральні банки ввели безпрецедентні заходи стимулювання після пандемії Covid-19, піднявши вартість всього, від технологічних компаній до криптовалют»,—зазначає видання.
 
Там додали, що основна причина таких подій - стрімке зростання облікових ставок у центробанках для боротьби з підвищеною інфляцією, від зміни якої страждають високоризикові активи, зокрема акції компаній.
 
Нагадуємо:
Споживчі ціни у єврозоні зростають рекордними темпами, і у червні інфляція сягнула 8,6% у річному вимірі. 
 
У травні споживча інфляція у Канаді прискорилася до 7,7% у річному вимірі порівняно з 6,8% у квітні. Це - найбільше річне зростання із січня 1983 року.
Інфляція у Великій Британії зросла до 9,1% порівняно з 9% у квітні - це є найвищим показником за останні 40 років. Востаннє зростання цін перевищувало це значення у 1982 році.
 
Як повідомляла УМ, 28 мільярдів доларів втратили російські бізнесмени лише за січень 2022 року через ажіотаж щодо ймовірного вторгнення Росії в Україну. Також січень був одним з найгірших місяців для російського фондового ринку за останні два роки.