Інтернет-ресурси журналіста Невзорова заборонено в рф через критику війни

15:24, 27.03.2022
Інтернет-ресурси журналіста Невзорова заборонено в рф через критику війни

У Росії журналіста Олександра невзорова звинувачують «у розповсюдженні неправдивої інформації про збройні сили рф (Фото з відкритих джерел)

Сайт та магазин, що належить відомому публіцисту та блогеру Олександру Невзорову, нині заборонені в Росії. Раніше проти журналіста було порушено кримінальну справу за висвітлення «завідомо неправдивої інформації про обстріли російською армією пологового будинку в Маріуполі».


Як інформує Україна молода, про це повідомляє Meduza.


Повідомляється, що 27 березня інтернет-регулятор вніс сайт та магазин Невзорова до єдиного реєстру заборонених сайтів, доступ до ресурсів в РФ наразі заблоковано. Крім того, Роскомнагляд включив до реєстру заборонених канал публіциста на російській платформі «Яндекс.Дзен». Раніше було заблоковано його сторінку «ВКонтакті».


Раніше стало відомо, що російські слідчі порушили кримінальну справу стосовно публіциста Олександра Невзорова. Йому звинувачують у п. «д» ч. 2 ст. 207.3 КК РФ (публічне поширення під виглядом достовірних повідомлень свідомо неправдивої інформації про дії Збройних сил РФ).


Слідство вважає, що 9 березня Невзоров на своїй сторінці в Instagram і на YouTube-каналі опублікував «відомо неправдиву інформацію про навмисний обстріл Збройними Силами Російської Федерації пологового будинку в місті Маріуполі».


Нагадаємо, російська агресія на покоління вперед відверне Україну від російської культури та російської мови, а до росіян ставитимуться, як до німців після Другої світової війни, вважає один із головних письменників сучасної України, російськомовний автор Андрій Курков. 
 

Як повідомляла УМ, мандрівника, ведучого та автора телепрограми «Світ навиворіт» Дмитра  Комарова  російський комітет  захисту національних інтересів оголосив ворогом Росії.