Оля Полякова у Харкові: поліція розслідує порушення карантину, фото

20:33, 04.10.2020
Оля Полякова у Харкові: поліція розслідує порушення карантину, фото

Оля Полякова зі сцени закликала глядачів вдягати маски.

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за фактом порушення вимог карантину під час концерту співачки Олі Полякової, що відбувся в Новобаварському районі Харкова у суботу.

 

Що й казати, з нагоди святкування Дня вчителя районна влада вирішила порадувати виборців концертом за участю відомої української співачки, тож на стадіоні по Профспілковому бульвару зібралося близько 2000 людей.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляють поліція Харківської області та спільнота Новобаварський район Харкова у Facebook  в неділю.

 

За даними слідства, поліція дізналася з Інтернету про запланований концерт ще 1 жовтня і того ж дня зареєстрували інформацію у Єдиному обліку заяв і повідомлень.

 

«Також був написаний лист до районної адміністрації з проханням вказати інформацію про захід, зокрема, про організатора та приблизну кількість учасників. В листі було зазначено попередження про відповідальність згідно з чинним законодавством у разі порушення дозволеної кількості учасників та їх розміщення, з посиланням на пункт 14 Постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 №641, оскільки Харків з 28 вересня віднесений до помаранчевої зони рівня епідемічної небезпеки», - наголошують у поліції Харкова.

 

Вже 3 жовтня 40 співробітників Новобаварського та Холодногірського відділів поліції знаходилися за місцем проведення концерту, де роз’яснювали громадянам правила дотримання карантину, а також фіксували протиправні дії з боку організаторів заходу.

 

Слідчим Новобаварського відділу поліції внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу розміром від 17 до 51 тисячі гривень або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк".

 

 

Тоді як на сторінці спільноти Новобаварський район Харкова в Facebook  повідомляється про безкоштовний концерт Олі Полякової до Дня вчителя.

 

Мовляв, «нафеєричніша, неповторна, талановита зірка українського шоубізнесу подарувала педагогам Новобаварського і Холодногірського районів міста Харкова свій творчий подарунок».

 

 

За даними місцевих ЗМІ, прямо зі сцени Полякова зверталася до глядачів із проханням надягати маски і тримати дистанцію, але зробити це, коли вся фан-зона танцює, було вкрай складно. Маскового режиму дотримувалися в основному ті, хто стояв ближче до сцени.

 

Як повідомляла "УМ", на День Незалежності влада влаштувала скандальний концерт зірок шоу-бізнесу, які виконали попурі українських пісень, порушуючи авторські права.