Німецький політик пригрозив заборонити послу України в'їзд через критику кримських гастролей Scooter

09:40, 08.08.2017
Німецький політик пригрозив заборонити послу України в'їзд через критику кримських гастролей Scooter

(Scooter)

Заступник керівника Вільної демократичної партії Німеччини Вольфганг Кубікі заявив, що висловлювання посла України Андрія Мельника щодо візиту гурту Scooter в Крим та вимога прибрати соліста Ейч Пі Бакстера з журі німецького шоу можуть загрожувати йому стати персоною нон ґрата. Про це Кубікі написав у Facebook.
 
"Іноземний посол не повинен перевищувати лімітів необхідної стриманості. Інакше він буде під загрозою дуже швидко стати персоною нон ґрата", — сказав він.
 
При цьому багато громадян Німеччини під постом у Кубікі висловлюються проти його думки та питають його "чи може це жарт такий?".
 
Це прокоментувала дипломат Світлана Мельник на сторінці у Facebook.
 
"Заступник керівника Вільної демократичної партії Німеччини (її рейтинг- близько 8 %) Вольфганг Кубікі почав погрожувати оголошенням персоною нон грата. За що саме? За те, що посол поставив під питання можливість залишатися фронтмену Scooter - Ейч Пі Бакстеру як порушнику законів іншої держави - членом жюрі найпопулярнішого кастинг-шоу країни - "Німеччина шукає супер-талант" (DSDS)", - написала Мельник.
 
Раніше Андрій Мельник закликав організаторів німецького шоу DSDS (Німеччина шукає суперзірку) виключити зі складу журі соліста гурту Scooter Ейч Пі Бакстера через відвідування анексованого Росією Криму.
 
Нагадаємо, 4 серпня літак з німецьким гуртом Scooter на борту сів в аеропорту Сімферополя. Scooter брав участь у фестивалі "Золотая Балка".
 
Прокуратура повідомила, що учасникам гурту Scooter загрожує ув'язнення через виступ в анексованому Криму.