Олімпіада-2024: якими є шанси збірної України з волейболу

13:02, 07.10.2023
Олімпіада-2024: якими є шанси збірної України з волейболу

Чоловіча збірна України втратила шанси напряму відібратися на Олімпіаду-2024 з волейболу

Українська чоловіча волейбольна збірна не змогла пробитися на Олімпійські ігри-2024 через неуспішний виступ у кваліфікаційному турнірі. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє  Суспільне спорт  

 

В п'ятому турі українські спортсмени здобули другу перемогу на турнірі - перемогли Катар з рахунком 3:1 за сетами. Результат дозволив піднятись на п'яте місце і зберегти математичні шанси на здобуття олімпійської ліцензії у разі поразки Німеччини від Чехії.

 

Втім, німецька команда обіграла чехів з рахунком 3:0 за сетами і здобула п'яту перемогу на турнірі. Українці не можуть фінішувати у топ-2. Італія й Бразилія, які йдуть на другому та третьому місці - мають по чотири перемоги й ще один очний поєдинок між собою.

 

Наразі українських спортсменів ще очікує два матчі на олімпійському кваліфікаційному турнірі. Попри те, що вони вже не зможуть здобути пряму путівку, все ж мають можливість поборотися за місце на Іграх у Парижі через світовий рейтинг.

 

В світовому рейтингу України посідає 16-е місце. Аби покращити положення, спортсмени повинні перемогти у двох наступних матчах.

 

Як повідомляла УМ, на кваліфікаційному ЧС українські борці здобули дві перепустки на Олімпіаду: чи поїдуть, невідомо.