Легенди спорту Холопов, Бурсак і Долгополов стали на захист України

22:25, 18.03.2022
Легенди спорту Холопов, Бурсак і Долгополов стали на захист України

Володимир Холопов і Максим Бурсак. (facebook.com/minmolodsport)

Відомі спортсмени і тренери поповнюють лави оборонців нашої держави. Адже захищати Батьківщину для наших спортсменів - це не обов’язок, а честь!

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міністерство молоді та спорту України.

 

Так, легенда українського баскетболу, тренер національної жіночої збірної Володимир Холопов з початком російсько-української війни став на захист України.

 

На своїй сторінці у Facebook, Володимир Холопов зробив красномовний підпис до світлини: «Життя розділилося на «до» і після…».

 

Не залишився осторонь й український боксер Максим Бурсак - колишній претендент на титул WBO у середній вазі. Він опублікував фото у військовій формі з автоматом у своїх соцмережах.

 

Також колишня перша ракетка України Олександр Долгополов днями повернувся з Туреччини до рідної домівки, щоб стати на захист столиці. Колишній український тенісист слідом за своїм колегою та товаришем Сергієм Стаховським вступив до лав оборони, щоб дати відсіч російським окупантам.

 

Спочатку тенісист допомагав Україні в інформаційному полі, доносив своїй іноземній аудиторії усю правду та жорстокість дій окупантів, а також паралельно збирав кошти на допомогу нашим захисникам, знаходячись за кордоном. Згодом Долгополов почав тренуватися зі зброєю в руках разом зі своїм товаришем - професійним турецьким військовим.

 

«Звичайно, за 5-7 днів великим воїном не станеш, але зі зброєю я вже почуваюся комфортно, а з 25 метрів - 3 з 5 в голову поцілю під час тренувань», - каже відомий тенісист.

 

 

З таким бойовим духом та настроєм Олександр Долгополов прибув до Києва та закликав усіх лідерів думок, відомих людей - приєднуватися й допомагати країні тим, чим вміють, робити власний внесок у спільну перемогу. Також тенісист заявив, що надалі планує розмовляти виключно українською мовою з незнайомими людьми, тому сподівається, що його не судитимуть суворо.

 

«Не бійтеся, приєднуйтесь, повертайтеся. Правда за нами, ми на своїй землі та захистимо її», - додають у міністерстві.

 

Нагадаємо, раніше боксерські рукавиці на зброю змінили Віталій та Володимир Клички, Василь Ломаченко, Олександр Усик, Денис Берінчик, Ігор Шевадзуцький, Сергій Богачук, Андрій Котельник та Андрій Тишковець.