Андрій П'ятов провів ювілейний матч і встановив віковий рекорд у Збірній

10:39, 10.10.2021
Андрій П'ятов провів ювілейний матч і встановив віковий рекорд у Збірній

Андрій П'ятов став найбільш віковим гравцем в історії збірної України. (Фото: uaf.ua)

Голкіпер збірної України Андрій П'ятов провів історичний, ювілейний матч у своїй кар’єрі проти Фінляндії в рамках кваліфікації ЧС-2022.

 

Адже для 37-річного воротаря цей матч став сотим за національну команду.

 

Як повідомляє Україна молода, про це нагадує Українська асоціація футболу.

 

Зауважимо, що воротар «Шахтаря» - перший воротар в історії збірної України, кому підкорилася така позначка.

 

Під час післяматчевої пресконференції капітан збірної України Андрій Пятов відповів на питання журналістів про те, який матч із сотні запам’ятався найбільше:

 

«Для мене кожна наступна гра — особлива. Таким був і цей поєдинок, із Фінляндією, в якому ми не мали права на помилку. Ми не думали про наступного суперника, нам треба було здобувати три очки, щоб зберегти шанси на путівку на чемпіонат світу.

 

Дуже приємно, що мені вдалося зіграти стільки матчів, я навіть не мріяв про це 2007 року, коли розпочинав виступи за національну команду. Завдяки підтримці партнерів та довірі тренерів я досяг такої позначки».

 

Цікаво, що П'ятов став найбільш віковим гравцем в історії збірної України.

 

Адже у віці 37 років і 103 днів він випередив Анатолія Тимощука (37 років і 83 дні), який востаннє з'являвся на полі проти Польщі на Євро-2016.

 

Зазначимо, що більше за П'ятова за українську збірну грали лише Анатолій Тимощук (144 матчі), Андрій Шевченко (111) та Андрій Ярмоленко (102). Є 100 матчів також в активі Руслана Ротаня.

 

П'ятов виступає за "Шахтар" з липня 2007 року після переходу з "Ворскли".

 

З донецьким клубом П'ятов виграв десять титулів чемпіона України, 8 Кубків України, 5 Суперкубків України та 1 Кубок УЄФА.

 

П'ятов - на другому місці в історії за кількістю титулів чемпіона України (10 титулів).

 

Голкіпер "Шахтаря" був включений до рейтингу десяти найкращих воротарів 21 століття за кількістю матчів без пропущених голів, а також до рейтингу найвідданіших футболістів Європи.

 

Як повідомляла «УМ», в.о. головного тренера збірної України Олександр Петраков вже готується до наступної гри з Боснією і Герцеговиною.