Андрій Шевченко хотів продовжити контракт зі збірною України з футболу

00:17, 04.09.2021
Андрій Шевченко хотів продовжити контракт зі збірною України з футболу

Після Євро-2020 Андрій Шевченко із командою фахівців вирішили продовжити угоду зі збірною України. (Фото: www.facebook.com/shevaofficial/photos/a.)

Колишній головний тренер національної збірної з футболу Андрій Шевченко зізнався, що після завершення контракту планував продовжити його.

 

Втім, йому довелося піти оскільки керівництво Української асоціації футболу (УАФ) не побажало обговорити з ним і його командою фахівців це питання.

 

Як інформує Україна молода, подробиці Шевченко розповів під час пресконференції, передає football.ua.

 

«Ми провели в збірній прекрасні п'ять років і отримали величезне задоволення. У нас вийшло стати одним цілим. Думаю, що у всіх є багато питань і головне з них – чому наша команда не продовжила контракт з національною командою», - сказав колишній головний тренер синьо-жовтих.

 

За його словами, після Євро-2020 він із командою фахівців вирішили продовжити угоду зі збірною України.

 

«По приїзду до Києва ми зустрілися з президентом УАФ Андрієм Павелко, де я йому повідомив про це рішення. Він відповів, що не готовий обговорювати цей момент, і я полетів у відпустку. Потім ми зустрілися на фіналі Євро-2020, але жодної розмови про пролонгацію контракту не було», - каже Андрій Шевченко.

 

Він нагадав, що спочатку повідомив у соцмережах про закінчення контракту, але не написав, що він йде зі збірної.

 

Адже контракт був підписаний таким чином, що Шевченко хотів підвести підсумки після Євро-2020 і зрозуміти, чи варто далі працювати у збірній. Команда Шевченка та власне сам він хотіла продовжити працювати.

 

За його словами, наразі з Павелком в нього контактів немає.

 

"За п'ять років наші контракти не мінялися. У контрактах були завжди одні й ті ж цифри. Ще раз. Ми не хотіли йти, ми хотіли працювати далі і продовжити контракт", – пояснив тренер.

 

Як повідомляла «УМ», 31 липня Андрій Шевченко у соцмережах повідомив, що прощається з національною командою. Через кілька днів інформацію про закінчення контракту з Шевченком підтвердили в УАФ.

 

17 серпня виконуючим обов`язки національної збірної було призначено Олександра Петракова.

 

Нагадаємо, збірна України чотири рази зіграла внічию у відборі на ЧС-2022.