США, Китай і Японія очолили медальний залік Олімпіади у Токіо, фото

15:22, 08.08.2021
США, Китай і Японія очолили медальний залік Олімпіади у Токіо, фото

Церемонія закриття Олімпіади у Токіо. (Фото olympics.com/tokyo)

Сполучені Штати Америки перемогли на Олімпіаді-2020 у Токіо і посіли першу сходинку в медальному заліку, хоча тривалий час протягом Ігор відставали від Китаю.

 

Як передає Україна молода, про це свідчать дані медального заліку Олімпійський Ігор на мить завершення у неділю.

 

На рахунку американців 39 золотих, 40 срібних і 33 бронзові медалі.

 

Друге місце посів Китай (38—32—18).

 

 

Третіми стали господарі Олімпіади японці (27—14—17).

 

Збірна України посіла лише 44 сходинку в медальному заліку Олімпійських ігор (1 – 6 – 12)

 

 

У НОК України на цьому не акцентують, а наводять лише рейтинг загальної кількості нагород (без урахування кількості золота і срібла), згідно з яким Україна здобула 19 медалей і посіла 16 місце.

 

Українці завоювали 19 медалей цьогорічної Олімпіади: одне золото (Жан Беленюк з греко-римської боротьби), шість срібних медалей та 12 бронзових. У змаганнях брали участь 157 українських олімпійців у 25 видах спорту.

 

Відтак, українці здобули найменше золотих медалей в історії виступів країни на літніх Олімпіадах.

 

До цього найгіршою за кількістю медалей була Олімпіада-2000, що відбулася в Сіднеї, - 3 золота і загалом 23 нагороди, а також попередня Олімпіада в Ріо, де ми мали 2 золота і лише 11 нагород.

 

Найкращий результат із золотими медалями Українська Олімпійська збірна показала в Атланті-1996 - 9, тоді ж також був кращий результат за кількістю медалей - загалом 23. Його змогли повторити в Сіднеї.

 

Утім, найбільшою загальна кількість медалей була в Пекіні-2008 - 27, але потім п'ять медалей відібрали через допінгові скандали.

 

Найвище місце в загальному медальному заліку Україна мала в Атланті - 9-те. На попередній Олімпіаді, що відбулася в Ріо, у нас було 31-ше місце, і до Олімпіади, яку проводить Токіо, це був найгірший результат.