Італія здолала Англію і вдруге в історії стала чемпіоном Європи з футболу, фото

01:20, 12.07.2021
Італія здолала Англію і вдруге в історії стала чемпіоном Європи з футболу, фото

Збірна Італії святкує перемогу на стадіоні "Вемблі" у Лондоні. (Фото УЄФА)

Збірна Італії у запеклому драматичному матчі здолала збірну Англії на її ж полі – стадіоні «Вемблі» у Лондоні і стала переможцем XVI чемпіонату Європи з футболу в ніч на понеділок.

 

Це друга перемога Італії в історії футбольного Євро. Адже італійці не вигравали цей турнір вже 53 роки.

 

Тоді як англійці вперше взяли участь у вирішальному матчі чемпіонату Європи.

 

Як повідомляє Україна молода, італійці і англійці зіграли з нічийним рахунком 1:1 в основний час і в екстратаймах, тож переможця визначила серія післяматчевих пенальті: 3:2 на користь Італії.

 

Хід матчу: Італія отримала швидкий гол у свої ворота вже на другій хвилині. Після пасу з флангу Люк Шоу ударом з ходу пробив у кут воріт - 1:0.

 

 

Це був перший м'яч за збірну для 25-річного захисника "Манчестер Юнайтед" Люка Шоу і найшвидший гол в історії фіналів чемпіонатів Європи, забитий на 1:57.

 

Втім, на 67-й хвилині Італія таки зрівняла рахунок: після удару головою Марко Верратті Пікфорд відбив м`яча в штангу, а першим на добивання встиг Леонардо Бонуччі, який з метра розстріляв ворота англійців.

 

 

На більше моментів обидві команди в основний час не награли, попереду були два екстратайми. Додаткові два тайми по 15 хвилин команди провели в рівній грі, майже без ударів у площину воріт.

 

Отже, пенальті вирішували переможця Євро-2020.  І тут справжнім героєм збірної Італії став 22-річний голкіпер Джанлуїджі Доннарума.

 

Один з англійських гравців влучив у стійку, а ще два удари молодий голкіпер Італії  відбив. Тоді як в італійців не влучили лише два гравці - Пелотті та Жоржиньо.

 

 

Отже 3:2 за підсумками серії пенальті на користь Італії.

 

Англія так і не змогла вперше стати чемпіоном Європи.

 

 

Як повідомляла "УМ", Англія вперше в історі пробилася у фінал Єврочемпіонату з футболу.