Гроші, які мала отримати спортшкола за трансфер Андрія Ярмоленка, розікрали

18:44, 11.05.2018
Гроші, які мала отримати спортшкола за трансфер Андрія Ярмоленка, розікрали

Андрій Ярмоленко змінив Динамо на Боруссію у 2017 році

Понад 150 тисяч євро, які мала отримати спортивна школа у Чернігові, де навчався Андрій Ярмоленко, за умовами транферного контракту футболіста переказали не навчальному закладу, а громадській організації зі схожою назвою.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Зазначається, що у серпні 2017 року між футбольними клубами «Динамо Київ» та «Боруссія Дортмуд» укладено контракт з міжнародного трансферу футболіста. Ціна трансферу склала 25 млн євро. Згідно регламенту ФІФА 5 % суми контракту направляється на розвиток спортивних шкіл, у яких виховувався футболіст.

Спортсмен був учнем, вихованцем та гравцем спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу «Юність» у м. Чернігові з 1997 по 2006 рік, тому платіж солідарності, розмір якого обраховується Федерацією Футболу України, мав надійти до спортивної школи.

«Водночас, з причин, які установлюються у ході слідства, частина платежу солідарності у сумі 150 тис. євро на підставі підроблених документів перераховано одній з громадських організацій із співзвучною назвою, яка відношення до виховання футболіста не має. У подальшому громадською організацією частину цих коштів перераховано на рахунки одного з суб’єктів господарювання», - зазначають у прокуратурі.

За фактом махінації із грошима правоохоронці відкрили кримінальну справу за статтею «шахрайство».