«Микита Кожум’яка» за участі Руслани Писанки та Злати Огневич виходить в прокат

13.10.2016
«Микита Кожум’яка» за участі Руслани Писанки та Злати Огневич виходить в прокат

Цього тижня виходить у прокат український сімейний мультфільм «Микита Кожум’яка». 
 
Цю анімаційну казку із захоплюючим сюжетом і щасливим кінцем почали розробляти ще у 2007 році. Початкова назва була  «Микита Кожум’яка та вогняна квітка».

Довелося повністю змінити весь процес виробництва комп’ютерної графіки, але навіть це не врятувало від «заморожування» проекту через брак коштів.

Роботу було поновлено у 2011-у році, коли автори стрічки знайшли інвесторів в Україні та підкинуло 4 мільйони гривень Держкіно. Оскільки світовий кінематограф стрімко розвивається, щоб зробити конкурентну стрічку, довелося переробляти вже готових персонажів. 
 
Анімаційний «Микита Кожу­м’яка» продовжує історію відомого героя Кирила Кожум’яки, який переміг Змія. Головний герой — 12-річний син батька-героя володіє надзвичайною фізичною силою, втім не лише це його робить переможцем.
 
 

«Сьогодні наші діти ростуть на чужих героях та цінностях, саме тому мені важливо, як вони відреагують на наш український мультфільм. Діти для мене — найголовніші критики», — каже Василь Вірастюк, який озвучував Кирила Кожум’яку.
 
«Мультфільм навчає дітей тому, що добро завжди перемагає зло. Творячи добро, ми його примножуємо», — упевнений Віктор Андрієнко, один із постановників анімаційних сцен, який озвучив кажанчика Едді.
Загалом, у новому українському мультфільмі чимало кумедних, небезпечних та героїчних пригод, а ще — магія і дотепи.

Над фільмом працювали понад 200 людей, озвучувала кількох персонажів, наприклад, Руслана Писанка. Спеціально для фільму було записано сім пісень, головну з яких виконує співачка Злата Огневич. 
 
Команда проекту поставила перед собою амбітну мету — залучити до перегляду в Україні щонайменше мільйон глядачів.