Добкін — на черзі?

Добкін — на черзі?

Незабаром доля Леоніда Черновецького може наздогнати ще одного «проблемного» мера — міського голову Харкова Михайла Добкіна. Як повідомляє офіційний сайт Харківської облдержадміністрації (яку, нагадаємо, очолює опонент Добкіна Арсен Аваков), Комітет Верховної Ради з питань держбудівництва та місцевого самоврядування рекомендує парламенту схвалити постанову про призначення в Харкові позачергових виборів міського голови та депутатів міськради.

Юра приміряється до Юлі

Юра приміряється до Юлі

Виявляється, амбіції лідерів громадського руху «Народна самооборона», партії «Вперед, Україно!» та Християнсько–демократичного союзу не обмежуються нещодавно анонсованим створенням єдиної партії. Принаймні головний «самооборонівець» Юрій Луценко вважає, що ця нова партія повинна стати альтернативною Блоку Юлії Тимошенко.

Яценюк мріє про «руки»

Яценюк мріє про «руки»

Узявшись нарешті до роботи після тривалого «простою», парламентарії згадали про те, що їхній спікер досі працює без заступників. Точніше, це сам Арсеній Яценюк і нагадав, що на посаді Голови ВР його досі нікому замінити. Ні лікарняний не візьмеш, ні у відрядження не поїдеш, бо це одразу паралізує роботу всього парламенту... Словом, учора на погоджувальній раді Яценюк закликав народних депутатів визначитися і вже у вівторок, тобто сьогодні, обрати йому «праву» та «ліву» «руки». Інакше доведеться Верховній Раді нинішній пленарний тиждень наполовину «прогуляти» або внести зміни до календарного плану роботи і перенести засідання на інший час. Адже, як зазначив спікер, сьогодні у нього передбачена низка протокольних заходів у зв’язку з візитом до України президента США Джорджа Буша, а в середу і четвер запланований візит до Москви.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кандидати йдуть на старти

Кандидати йдуть на старти

Завтра виповниться тиждень, як у Києві офіційно почалася кампанія з виборів мера та міської ради. Фаворити перегонів поки що не зареєструвалися у столичному тервиборчкомі. Головна причина в тому, що досі тривають переговори про кандидатів у мери та виборчі списки.

Великому «самостійнику»

Великому «самостійнику»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора представники кількох українських націоналістичних партій та організацій відзначили 135–й день народження ідеолога державної самостійності України Миколи Міхновського. Ювілей філософа відзначили «не словом, а ділом», привівши до ладу нещодавно віднайдену могилу Міхновського на Байковому цвинтарі. «Визначну роль у пошуку могили зіграв син засновника газети «Хлібороб» Володимир Ждан–Шемет, який у дитинстві знав Міхновського і незадовго до смерті зміг показати могилу «дяді Миколи», — розповів «УМ» один із керівників пошукової операції, редактор газети «Хлібороб» Олег Гаврильченко.

Кіно й українці

Кіно й українці

Захистити своє право дивитися іноземні фільми з дубляжем рідною мовою на Софійську площу минулої суботи прийшли понад п’ять тисяч українців. Марш українського глядача, організований Всеукраїнським об’єднанням «Свобода», мав на меті показати, як багато людей не лише виступають за україномовний дубляж, а й прагнуть переглядати власне український кінопродукт. «Від кіна українською — до українського кіна», — закликало гасло, за яким ішли відомий кінооператор і режисер Юрій Іллєнко, актор Богдан Бенюк у театральному костюмі солдата Швейка, телеведучий Ігор Мірошниченко, лідер «Свободи» Олег Тягнибок і ще сотні людей з усіх регіонів України.

Всі статті рубрики