Місто Часів Яр повністю контролюють ЗСУ

20:44, 06.05.2024
Місто Часів Яр повністю контролюють ЗСУ

Сили оборони контролюють обстановку в місті Часів Яр. (Фото Міноборони України)

Збройні сили України повністю контролюють ситуацію навколо міста Часів Яр на Донеччині. В місті немає російської армії.

 

Як інформує Україна молода,  про це повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" в понеділок ввечері.

 

"Ситуація навколо міста Часів Яр така, що Сили оборони контролюють обстановку. За минулий тиждень і на сьогодні ситуація навколо міста не змінилася, активні бойові дії тривають вдень і вночі.

 

Однак російська пропаганда періодично робить інформаційні вкиди, що їхня армія вже увійшла у місто. Жодних територіальних успіхів ворога там останні дні немає. Ворожої російської армії в місті немає", - сказав пан Волошин.

 

Також речник зауважив, що Сили оборони не підривали міст через канал Сіверський Донець - Донбас.

 

За його даними, оборонці навпаки відбудовують той міст, для відновлення шляхів сполучення.

 

"І коли йшов процес, і наша вантажівка привезла будівельні матеріали, по ній влучив fpv-дрон. Ніхто не загинув, вантажівку було пошкоджено. ЗСУ контролюють ситуацію і на тому напрямку", - додав він.

 

Як повідомляла «УМ», окупанти не рахують своїх втрат, намагаючись виконати дедлайн Кремля із захоплення Часового Яру до 9 травня.

 

На цьому напрямку на Донеччині зосереджено до 25 тисяч російських окупантів. Часів Яр боронить і режисер-воїн Олег Сенцов