Абсолютно всі чоловіки 18-60 років мають з 18 травня оновити дані в ТЦК - Генштаб ЗСУ

14:18, 03.05.2024
Абсолютно всі чоловіки 18-60 років мають з 18 травня оновити дані в ТЦК - Генштаб ЗСУ

У громадян буде можливість авторизувати свої дані через електронний кабінет, через візит до ЦНАП і також безпосередньо до ТЦК. (Фото з відкритих джерел)

Абсолютно всі чоловіки від 18 до 60 років мають оновити свої дані у ТЦК з 18 травня – наголосили в Генштабі ЗСУ.

 

Як інформує УМ,  про це в інтерв'ю NV заявив представник Генерального штабу Збройних сил України, полковник Юрій Глущенков.

 

"З 18 травня запрацює електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного і резервіста. У громадян буде можливість авторизувати свої дані через електронний кабінет, через візит до ЦНАП і також безпосередньо до ТЦК. Це буде зроблено з метою розвантаження ТЦК і щоб зробити зручніший спосіб оновлення даних для громадян", - пояснив він.

 

За словами Глущенкова, це стосується абсолютно всіх чоловіків від 18 до 60 років.

 

"Законом передбачено, що громадяни віком від 18 до 60 років чоловічої статі, наголошую на цьому, зобов’язані оновити свої дані. Це тісно пов’язано з тим, що у нас у країні зараз введено правовий режим воєнного стану, оголошена мобілізація і держава повинна знати кількість людей, які перебувають у неї на військовому обліку. Незважаючи на те, що він придатний або обмежено придатний, непридатний до військової служби.

 

До речі, обмежено придатні законом 10313 були виключені і зараз громадяни матимуть статус або придатний до військової служби, або непридатний до військової служби. Таким чином ця інформація буде внесена до єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів. Це буде оновлена інформація, вона буде використана ТЦК для виконання заходів мобілізації", - пояснив він.

 

Раніше у Міноборони повідомили, що електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня.

 

Також було оприлюднено новий перелік хвороб, за яким оцінюватимуть придатність до військової служби.

 

Зокрема, хворих на ВІЛ та рак можуть мобілізувати: в залежності від того, на якій стадії перебуває хворий, можна буде визначати, чи придатний громадянин до вйськової служби.

 

Й саме в опублікуваному наказі Міноборони України  і визначається придатність до військової служби осіб, які мають різні хвороби.

 

Як повідомляла УМ, здатних служити ділитимуть на категорії за станом здоровʼя.