Росіяни мають план окупації Харкова та Сум – генерал Павлюк

11:04, 03.05.2024
Росіяни мають план окупації Харкова та Сум – генерал Павлюк

Генерал-лейтенант Олександр Павлюк. (Фото з відкритих джерел)

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк стверджує, посилаючись на дані української розвідки, що росіяни справді мають план захоплення та окупації Харкова та Сум.

 

Як інформує Україна молода, про це Павлюк заявив у інтерв'ю The Times.

 

«Наші спецслужби кажуть, що у росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум. Проте ми не знаємо, наскільки ці плани серйозні та чи здатні вони їх реалізувати тими силами, які мають у своєму розпорядженні», - наголосив командувач.

 

За його словами, головною метою росії залишається знищення України як нації. Тому  росіяни планують захопити не лише Донецьку та Луганську області, але й Запорізьку.

 

Також генерал-лейтенант військ зазначив, що довгоочікуваний пакет військової допомоги від США в поєднанні з пожвавленням європейської підтримки може не тільки притупити наступ ворога влітку, але й, можливо, дасть Україні стратегічну ініціативу.

 

"Маючи хорошу протиповітряну оборону та далекобійну артилерію, ми могли б відбити цю стратегічну перевагу у росіян на полі бою", - додав пан Павлюк.

 

Як повідомляла «УМ», головним пріоритетом на засіданні Контактної групи з оборони України формату «Рамштайн» 26 квітня стало посилення української ППО, артилерія та бронетехніка.