Директор Інституту української мови НАН України Павло Гриценко: «Ми досі боремося, аби Україна відбулася»

Директор Інституту української мови НАН України Павло Гриценко: «Ми досі боремося, аби Україна відбулася»

«Історія тоді чогось варта, коли вона підказує, як маємо діяти сьогодні», — цілком слушно наголошує доктор філологічних наук, директор Інституту української мови НАН України Павло Гриценко.

Паралельні ліси: в Україні дерева висаджують під телекамери, а вирубують тихцем

Паралельні ліси: в Україні дерева висаджують під телекамери, а вирубують тихцем

Всеукраїнський День довкілля, який в Україні відзначали вчетверте, минулого тижня ознаменувався екологічною акцією «Посади дерево миру» за участю міністрів екології та освіти, народних депутатів та представників релігійних конфесій.

В Україні вже засіяли більшість запланованих під ранні ярові площ

В Україні вже засіяли більшість запланованих під ранні ярові площ

Оптимальний строк посіву — період, коли співвідношення вологи і температури ґрунту найбільш сприятливе для проростання насіння. Наскільки філігранно впишешся саме в цей короткий період зі своїми насінинами, настільки й розраховуй на обсяг майбутнього врожаю.

Теги: Економіка

Паліївщина: лише у квітні вогнеборцям довелося виїхати на тисячі польових пожеж

Паліївщина: лише у квітні вогнеборцям довелося виїхати на тисячі польових пожеж

Весна замість розливів ніжного первоцвіту кинулася на луки України з цунамі рукотворних вогняних квітів. Хазяйновиті аборигени, незважаючи на завчасні попередження і підняті штрафи, знову масово підпалили в полях та на городах сухостій.

Дар’я Мустафіна: «Вірю, що наші випускниці змінять на краще не лише Україну, а й світ!»

Дар’я Мустафіна: «Вірю, що наші випускниці змінять на краще не лише Україну, а й світ!»

Кінець березня ознаменувався подією, яка справила надихаюче враження, принаймні на кілька десятків підприємливих українських жінок. Але вже за рік-два її наслідки, не сумніваюся, приємно вразять сотні, а може, й тисячі їхніх співвітчизників у різних куточках України.

Філософія їжі: чому вишуканий київський ресторан купує продукти у васильківських селян

Філософія їжі: чому вишуканий київський ресторан купує продукти у васильківських селян

Це затишне лаунж-кафе колись відкрила для мене подруга, запросивши на каву перед концертом. Вiдтодi більшість зустрічей у центрі Києва волію призначати саме там за склянкою фруктово-трав’яних смузі та смачнющої вегетаріанської випічки.