Знімаю капелюха

Знімаю капелюха

Якщо ви затятий прибічник «тихого полювання» — цього літа вже клали до кошика принаймні маслюки і сироїжки. Хоча мрія справжнього грибника — білі гриби. Якщо ще не натрапили на них — після дощів є більше надій на довгоочікувану зустріч. Поза сумнівами, якщо збираєте в лісі гриби — добре на них знаєтеся і не піддурить вас ніяка поганка.

Із зелениною пироги

Із зелениною пироги

У теплі дні не зовсім хочеться вдаватися до довготривалих трапез із зміною трьох-п’яти страв. Зручно, смачно і ситно — спекти несолодкий пиріг із зелениною, який може замінити основну страву і салат.

Нові варіації легкості

Нові варіації легкості

Урожайне літо не дає змоги забути про дуже легкі для організму овочі: кабачки та огірки. Якщо вам уже трохи приїлися найпростіші страви з них, підказуємо вишукані рецепти.

Для приготування теплого салату з кабачками (трапляються серед літа і прохолодніші дні) потрібно: 2 пучки листя салату, 5-6 печериць, невеличкий кабачок, банка консервованого тунця.

Спрага замучила — квасимо

Спрага замучила — квасимо

Уже вдруге за кілька днів дома влаштовую міні-виробництво квасу. Технологія, здається, найпростіша. Бо використовую промислову «живу» закваску. У тостері підсушую у два заходи — до помітного потемніння, а місцями аж до чорноти — два шматки «Білоруського» хліба. Кладу їх у трилітрову банку, всипаю дві ложки цукру і заливаю окропом.

Три в одному

Три в одному

Якщо думаєте, що все уже переготували з кабачків, — помиляєтеся. Страв із цим невибагливим овочем — сила-силенна, як і «пузатиків» біля стебла на городі чи на магазинних полицях у сезон. Головне — правильно поєднати кабачки з іншими інгредієнтами, і тоді матимемо на столі смачні, корисні і незвичайні страви.

Ягідний мікс

Ягідний мікс

Яскраво-вітамінні дари літа радують погляд і смакові рецептори. Уже стиглі малина, полуниці, ожина й чорниці... Починають наливатися чорнильними кольорами на кущах кульки смородини. І порічки дозрівають. Уся ця смакота-краса найкорисніша, зрозуміло, свіжою.

Холодна історія

Холодна історія

Якщо відверто — готувати у спеку не хочеться зовсім. Коли навіть у затінку температура під сорок, є бажання лише у будь-який напій накидати побільше кубиків льоду — і пити без упину досхочу. А потім змусити себе все ж таки зробити холодник з огірками чи буряком або й з екзотичним авокадо.

Рецепти з «павутини»

Рецепти з «павутини»

Звичайно, лишається магія прочитання паперових кулінарних книжок різних авторів: Ольги Франко — невістки Каменяра, Дар’ї Цвек, Лідії Артюх, Марії Матіос, Бориса Бурди, Юлії Висоцької чи Руслана Сенічкіна. Втім, усе частіше рука тягнеться до телефона, де швидко можна знайти детальні рецепти від вправних господинь на численних інтернет-сайтах. Спробуйте і ви готувати за цими посиланнями.

Вічний поклик землі

Вічний поклик землі

Весняне бажання скуштувати м’яса, засмаженого на відкритому вогні, — непереборне. Хто встиг організувати пікнік у минулі вихідні — щасливчик; хто планує повторити вилазку на природу — щасливчик у квадраті. І щоб ніщо не змогло зіпсувати приємних і смачних вражень від єднання з природою, — варто зав’язати на пам’ять кілька вузликів…