«Сексі Спайс» і її чотири «молодші сестрички»

03.08.2007
«Сексі Спайс» і її чотири «молодші сестрички»

      Аж не віриться, що з часу створення найпопулярнішої дівочої поп-групи нашого часу минуло вже 13 років. Нинішні шестикласники навіть не уявляють, як шаленіли наприкінці 1990-х їхні однолітки, чуючи словосполучення «Спайс гьорлз». З'явившись на сцені у 1994 році в Лондоні, «Перчені дівчата» буквально «порвали» музичний світ, злетівши на вершини чартів. Але такі проекти — занадто успішні, занадто штучні і, мабуть, занадто попсові — довго не живуть. На початку 2001-го група оголосила про остаточний розпад. А реальний процес «помирання» гурту почався ще в травні 1998-го, коли «перчинки» перестали бути квінтетом: із його складу вийшла Джері Холлівел. Без «Сексі Спайс», як її називали прихильники, група була вже не та, хоча інші дівчата «протягнули» ще два з гаком роки. А потім розійшлися всі.

      Тепер фанати виросли й посоліднішали, як, власне, й самі виконавиці. Однак новина про те, що їхні улюблениці знову виступатимуть разом, змусила любителів «спецій» знову відчути себе підлітками, у яких в очікуванні зустрічі з улюбленим гуртом завмирає серце. «Спайс гьорлз» знову зберуться на одній сцені вп'ятьох — Джері Холлівел, Вікторія Бекхем, Емма Бантон, Мелані Браун та Мелані Чісхольм, їхнє світове турне почнеться 2 грудня. А за кілька днів — 6 серпня — «перша ластівка» розпаду «Спайс гьорлз» і водночас найстарша з учасниць групи відзначить своє 35-річчя. Тож саме до Холлівел зараз прикута основна увага любителів «Спайс».

 

«Ми — сім'я, якій довелося на певний час розлучитися»

      — Джері, ти пішла зі «Спайс гьорлз» найпершою і, схоже, не надто жалкуєш про це. Чи сподівалася ти колись, що ви з дівчатами знову зберетеся на одній сцені, та ще й поїдете у спільне турне?

      — У глибині серця я завжди відчувала, що ми обов'язково знову виступатимемо разом. Це мало статися — і сталося. Хоча, звісно, після розпаду групи минуло стільки років, що складно було передбачити, скільки людей знову захоче нас послухати — двоє, дві тисячі, дісті тисяч... А виявляється, тільки в інтернеті зареєструвалося вже понад три мільйони охочих придбати квитки на наші концерти. Такого ми не могли навіть уявити! Нас іще любить стільки людей... Повірте, словами неможливо описати те, що ми всі відчуваємо.

      — Не секрет, що стосунки між учасницями гурту не завжди були ідеальними. Як думаєш, за ті два місяці, які знову доведеться провести разом, ви не посваритеся?

      — Усяке буває, звісно. Але зараз мені здається, що ми всі —одна сім'я, якій на певний час довелося розлучитися, але в якій усе одно всі дуже одне одного люблять. Так-так, у мене є чотири молодші сестрички (сміється).

      А ще ми — команда. Коли ми разом виходимо на одну сцену, то автоматично працюємо «в пакеті». Я знаю, що завжди підтримаю своїх подруг, хоч би що сталося під час виступу.

«Розгледіти в собі особистість»

      — Важко бути зіркою?

      — Ну, певні труднощі, звісно, є. Передусім у тому сенсі, що завжди треба добре виглядати, знаючи, що будь-якої миті на тебе можуть направити камеру. Але насправді це майже те саме, що й звичайне життя, хіба що трохи екстремальніше.

      — Одягаючись, аби вискочити до магазину, ти думаєш про те, щоб виглядати «по-зірковому»?

      — Ні, ну не можна ж це доводити до параної. Я, наприклад, у «звичайному» житті найбільше люблю джинси, бо почуваюся в них комфортно. І від того, що кожної миті мене можуть «засікти» папараці, моє ставлення до одягу не міняється — я все одно ношу улюблені джинси. Між іншим, я й у секонд-хенді люблю собі щось підібрати. Бути красивою можна й у дешевому одязі.

      — Але при цьому не треба забувати, що відомі люди подають своїм прихильникам приклад, і не завжди добрий...

      — А оце якраз і справді надзвичайно важливо. І я про це пам'ятаю. Тому, наприклад, ніколи не приховувала своїх проблем із розладом харчування, коли, прагнучи схуднути, довела себе до анорексії й булемії. Як я тепер кажу, це був час голоду, злості, самотності й шаленої втоми. Але якщо мене спитають, чи змінила б я щось, якби вдалося повернути час назад, я б відповіла: ні. Бо отримала добрий урок. Мені вдалося впоратися з харчовими розладами, і я сподіваюся, що так я показала дівчатам, які опиняються віч-на-віч із такими проблемами: це можна побороти. Головне — не цурайтеся близьких людей. Я виборсалася із «постдієтичних» негараздів саме завдяки підтримці тих, хто був поруч зі мною.

      — Як ти тепер підтримуєш фігуру у формі? Сидиш на якійсь дієті?

      — Ні, нізащо — більше ніяких дієт! Однаково після них навіть якщо схуднеш, то дуже швидко знову набереш вагу. Треба харчуватися регулярно, просто не передавати куті меду. І, звісно, спорт, спорт і ще раз спорт — без нього ви ніколи не матимете справді привабливої фігури. Не любите спортзалів або ранкових пробіжок — побільше танцюйте, і все буде «о'кей». Головне — не зациклюватися на прагненні стати схожою на манекенниць або інші «ідеали краси», які нам активно пропагує телебачення. Усі люди різні: хтось від природи худіший, а хтось — більш тілистий. І це прекрасно, бо якби всі були однакові, це був би світ клонів, а не особистостей. Головне — розгледіти в собі цю особистість, і тоді все буде добре.

За матеріалами Бі-Бі-Сі та NME.com.

 

ДОСЬЄ «УМ»
Посол доброї волі, біля якого не затримуються чоловіки

Джеральдіна (Джері) Естелла Холлівел

Відома також як «Джинджер» та «Сексі Спайс»

      Народилася 6 серпня 1972 року в Уотфорді в сім'ї продавця автомобілів Лоуренса Холлівела та його на 25 років молодшої дружини-іспанки.

      Своїх трьох дітей, у тому числі й худющу та фізично недорозвинену порівняно з ровесниками Джері, батьки ростили в релігійних традиціях свідків Ієгови. Та це не завадило майбутній поп-зірці, яка після 16 років «вилюдніла» в розкішну жінку з апетитними формами, розпочати свою кар'єру з участі у відвертих еротичних фотосесіях. Крім того, до приходу в «Спайс гьорлз» Холлівел встигла попрацювати танцівницею в нічному клубі на Майорці, барменом, офіціанткою і навіть ведучою на турецькому телебаченні.

      Оголошення про створення нової дівчачої групи Джері прочитала в газеті і прийшла на кастинг. Сексапільну, талановиту, напрочуд енергійну дівчину з характером не могли не помітити. Так Джері стала «Сексі Спайс», хоча прихильники швидко перейменували її в «Джинджер».

      За часів перебування Джері у групі «Перчені дівчата» видали два альбоми: у 1996-му — Spice, який користувався шаленою популярністю, у 1997-му — Spiceworld, успіх якого був значно скромніший. Останній диск гурту, Forever, вийшов у 2000 році — вже без Холлівел. 31 травня 1998 року Джері оголосила про свій вихід із групи.

      Холлівел почала досить успішну сольну кар'єру. Її хіти Look at Me, Mi Chico Latino, Calling, Ride It очолювали чарти по кілька тижнів поспіль, а три сольні диски — Schizophonic, Scream If You Wanna Go Faster та Passion розійшлися багатомільйонним тиражем.

      Чутки приписували «Джинджер Спайс» романи із багатьма відомими й не дуже чоловіками, зокрема зірками спорту й шоу-бізнесу, сценаристами і навіть сином російського мільйонера Євгеном Лебедєвим, із яким поп-зірка нібито віднедавна зустрічається. Так чи інакше, довго поруч із Джері ніхто не затримувався, включно зі сценаристом Сашею Гервасі, від якого вона 14 травня минулого року народила доньку — Блюбелл Мадонну.

      Поза музичною кар'єрою Холлівел має багато захоплень — пише дитячі книжки, читає жінкам лекції про те, як досягти успіху в «чоловікоцентричному» світі тощо. А також багато займається благодійною роботою як посол доброї волі ООН.

 

ГАСТРОЛІ
П'ятеро в човні, не рахуючи психолога

      Світове турне возз'єднаних «Спайс гьорлз» стартує 2 грудня 2007 року концертом у канадському Ванкувері. Далі, як планується, група виступить у Лос-Анджелесі, Лас-Вегасі, Нью-Йорку, Сан-Хосе, Лондоні, Кельні, Мадриді, Пекіні, Шанхаї, Гонконгу, Сіднеї, Кейптауні та Буенос-Айресі. Перелік цих міст може розширитися, якщо ще десь набереться достатньо охочих відвідати концерт «Перчених дівчат». Наразі, як повідомляє офіційний сайт групи, бажання придбати квитки на шоу виявили понад три мільйони прихильників квінтету.

      Цікаво, що в турне дівчат супроводжуватиме психотерапевт — аби вони, щойно возз'єднавшись, одразу ж не розбіглися. Бо хоча тепер більшість колишніх «спайс» і дружать між собою, ба навіть хрестять одна одній дітей, хтозна, якими будуть їхні стосунки, коли всі п'ятеро знову зберуться під одним дахом...

  • Огидні і прекрасні

    У Нью–Йорку відбулася одна з найулюбленіших подій шоу–бізнесової тусовки — церемонія вручення премії MTV Video Music Awards, заснованої найпопулярнішим музичним телеканалом у світі. Уперше подію такого масштабу організували в Брукліні, і незважаючи на «непрестижний» статус цього району, дійство було справді вражаючим. >>

  • Ольга Куриленко: Мені ніколи не спадало на думку зірватися

    Цілком можливо, що за кілька років світ перестане асоціювати Ольгу Куриленко винятково з дівчиною Бонда: сьогодні вона задіяна у кількох проектах всесвітньо відомих режисерів, що дає їй надію вийти за рамки образу статичної красуні. Сміливо припускаю, що у майбутній біографії актриси буде глава, в якій описуватиметься, що змінити амплуа їй дозволила робота у фільмі дебютантки Міхаль Боганім «Земля забуття» (картина виходить на екрани кінотеатрів України 26 квітня): Ольга грає молоду жінку, яка не може забути про трагедію, що сталася в її житті під час вибуху на ЧАЕС. Актриса сама вийшла на проект маловідомої режисерки. «Від когось Ольга довідалася, що існує сценарій фільму про Чорнобиль, і зацікавилася ним, — розповідала в інтерв’ю «УМ» Міхаль. — Оскільки я знімала до цього документальне кіно, то мені не йшлося про те, щоб залучити до роботи над фільмом відомих акторів. Але коли зустрілася з Ольгою і поговорила з нею, то зрозуміла, що вона підходить на цю роль».

    Незважаючи на те, що українка працює з такими великими, як Деніел Крейг, Терренс Малік, Том Круз, їй вдається залишатися «земною». «Особливі прикмети» цієї знаменитості: скромність, виваженість, працьовитість. Хоча, можливо, у майбутньому ми дізнаємося про недитячі інтриги, завдяки яким, а не лише екзотичній красі, Куриленко пробиралася на вершини Голлівуду, проте в інтерв’ю «УМ» Оля постала саме такою. За її словами, вона не по­требує «зіркової свити»: у неї немає менеджера, асистента, водія, публіциста. «Свою кінокар’єру я будую сама. Для простої поради мені достатньо мого асистента», — стверджує Куриленко. >>

  • Ковток води

    Лікарі, які робили розтин тіла співачки Уїтні Х’юстон, виявили в її легенях воду. Така остання новина із закулісся раптової смерті американської зірки поп– та соулмузики. >>

  • Хай живе королева!

    Цьогорічна, 58–ма, церемонія вручення найвищих американських музичних нагород «Греммі», яка відбулася в Лос–Анджелесі у ніч із неділі на понеділок за київським часом, пройшла під знаком жалоби. Напередодні у своєму готельному номері була знайдена мертвою славетна співачка Уїтні Х’юстон, яка мала виступити на цій церемонії, тож вечір фактично перетворився на вшанування її пам’яті. Спершу організатори навіть думали взагалі скасувати захід, але родина Х’юстон попросила цього не робити. Проте в програму церемонії було внесено зміни. >>

  • Король переміг Цукерберга

    Цьогорічна, 83–тя, церемонія нагородження премією Американської кіноакадемії виявилася чи не найбільш передбачуваною з початку сторіччя. В усіх головних номінаціях «Оскар» отримали фаворити, та й решта переможців критиків не здивували. >>

  • Німецька ПОПелюшка

    Змагання, в тому числі й музичні, привабливі несподіванками. Цьогорічне «Євробачення» подарувало дуже симпатичний «сюрприз»: перемогу звичайної німецької дівчини, вчорашньої школярки, яка, не маючи змоги похвалитися вокальними даними чи особливим музичним талантом, підкорила Європу своєю щирістю і простотою. Німеччина стоїть на вухах і носить Лєну Майєр–Ландрут на руках, продюсер на хвилі цієї ейфорії пропонує відправити її на «Євробачення» й наступного року, а сама тріумфаторка зітхає: мовляв, усе це приємно, але коли ж їй тепер навчатися? >>