Чули дзвiн...

27.04.2007

      Інформація про бронювання львівських готелів до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року наробила галасу даремно. Адже до чемпіонату ще навіть не сформовано відбіркових груп та й навіть не визначено учасників Євро—2008, що пройде у Швейцарії та Австрії, а деякі видання наввипередки «передерли» інформацію про відсутність місць у готелях Львова на Євро—2012. Мовляв, уже всі місця заброньовано, навіть у тих, будівництво яких ще не розпочато і проектів не намальовано. Посилаються на чиновників від культури та туризму обласної адміністрації.

      Звісно, бронювати те, чого ще немає, неможливо. Ба більше, у таких готелях-привидах і ціни також віртуальні, а простіше — їх ще немає. Та й в інших готелях міста-господаря Євро—2012 ніхто не збирається говорити щось про вартість доби за проживання. Щоправда, в природі існує попередня домовленість львівських готелей з обласною владою про розміщення учасників та туристів на Євро—2012, яку було підписано ще торік. Однак це не зобов’язує нікого нині говорити про цінову політику готельних номерів, а тим більше про їх бронювання. Зрештою, у центральних готелях міста — «Жоржі», «Опері» та «Гранд-готелі» — запевнили, що запитів на 2012 рік до них не надходило.

      Дивує також інформація, яку видав один зі спортивних інтернет-сайтів. Мовляв, туристи, якщо їм не вистачатиме місць у львівських готелях (нині їх кількість становить усього три тисячі), будуть їздити на ніч до сусідньої Польщі. Як на мене, то легше вже поселитися у сусідніх містечках чи навіть областях, ніж перетинати кордон, на якому однозначно будуть черги, щоб потім знову таким же ускладненим шляхом повертатися до Львова.

      Утім людська фантазія вже випередила дійсність авансом рівно на 5 років. Залишається лише збудувати готелі та виставити прайси на проживання у них.