Ще одна сторінка в «Одеські оповідання»

27.04.2007
Ще одна сторінка в «Одеські оповідання»

Ісаак Бабель.

      Одеське міське управління архітектури і містобудування має намір провести міжнародний містобудівний конкурс на кращий проект пам'ятника видатному письменнику Ісааку Бабелю, повідомляє УНІАН. Вшанують відомого одесита з ініціативи керівництва міста.

      Автор збірок «Кінармія» та «Одеські оповідання» народився в 1884 році. В роки єврейських погромів дивом вижив (його прихистила християнська сім'я). Під час громадянської війни був бійцем Кінної армії. Служба надихнула його на збірку оповідань, які були об'єднані під спільною назвою «Кінармія». Правда, від радянської критики письменнику дісталося за «антипатію до справи робітничого класу». В травні 1939 року Бабеля було заарештовано і звинувачено в «антирадянській змовницькій терористичній діяльності», а через вісім місяців його розстріляли.

      Віддати шану письменнику-одеситу зможуть усі бажаючі. Адже, за словами керівника управління інформації міськадміністрації Едуарда Щеглова, буде відкрито спеціальний валютний рахунок для збору коштів на проведення конкурсу та спорудження пам'ятника.