Репетиція першості

26.04.2007

      Змагання в Кубку України, які в минулому сезоні поновили після трирічної перерви, цього разу вирішили провести красиво. Принаймні їх фінальну частину, привізши для цього чотири кращі команди на найбільшу спортивну арену країни — у столичний Палац спорту. Цікаво, що незабаром ці ж чотири клуби в таких самих парах почнуть з'ясовувати переможця у чемпіонаті України. Тож кубковий «фінал чотирьох» можна вважати репетицією півфінальних серій головного національного турніру. Подивитися на нього прийшло доволі багато глядачів — майже дві з половиною тисячі.

      У вівторок увечері суперники для визначення фіналістів зіграли по одному матчу. В обох переломною ставала третя чверть. Саме її «Азовмаш» виграв у «Черкаських мавп» із різницею в 10 очок, а «Київ» настільки ж збільшив свій відрив від «Хіміка». Маріупольці забезпечили собі перевагу над черкащанами за рахунок більш збалансованого складу й довгої лави запасних. А столичні «вовки» виглядали краще за суперника з Південного у командній грі, тоді як гості збивалися на індивідуальні дії.

      Учора ввечері, коли цей номер «УМ» уже був готовий до друку, спочатку колективи Андрія Підковирова й Жидрунаса Жвінкліса розіграли третє місце, а потім у боротьбі за головний приз зійшлися найбільш непримиренні опоненти останніх років — «Азовмаш» і «Київ».

 

ТАБЛО

Кубок України-2007

      Півфінали. «Азовмаш» — «Черкаські мавпи» — 85:71 (Ліщук, Пауелл, Ліаделіс (по 18) — Гуртовий (16), Дікенс (13)); «Київ» — «Хімік» — 83:78 (Маравич (17), Печеров (15) — Чакич (24), Лєпоєвич (13)).

Попередні володарі Кубка України

1993 — «Біпа-мода» (Одеса)

1995 — «Будівельник»

1997 — «ЦСКА-Ріко» (Київ)

1998 (лютий) — «Денді-баскет» (Київ)

1998 (вересень) — «ЦСКА-Ріко»

2000 — «Одеса»

2001, 2003, 2006 — «Азовмаш»