ХРОНІКА

09.02.2007
Легка атлетика

      На міжнародному турнірі в німецькому Дюссельдорфі одразу троє представників України потрапили до числа призерів. Киянка Тетяна Петлюк вдруге за тиждень виграла забіг на 800 м (1 хв. 59,69 сек.), встановивши рекорд змагань. Сергій Демидюк на дистанції 60 м з бар'єрами показав другий час (7,61), а Наталія Тобіас фінішувала третьою в бігу на 1500 м (4.11,46).

Баскетбол

      Кубок України. 1/8 фіналу (перші матчі). «Одеса» — «Сумихімпром» — 91:73 (Полторацький (29) — Бурнейко (14)), «Київ» — «Хімік-2» — 106:41, «Пульсар» — «Дніпро» — 64:92, «Будівельник» — «Кривбас-баскет» — 90:77, «Політехнік» — «Черкаські мавпи» — 99:123.

* * *

      Головний тренер «Хіміка» Звездан Мітрович подав у відставку. «Я відчув, що зі мною команда більше не може прогресувати. Але, пропрацювавши у Південному п'ять років, я й надалі залишуся в клубній структурі», — заявив сербський фахівець.

* * *

      Американець Родні Б'юфорд, який нещодавно повернувся до «Азовмашу» після перебування в тель-авівському «Маккабі», знову залишає Маріуполь. Цього разу причиною розриву контракту з темношкірим нападаючим стали сліди марихуани, знайдені в його аналізах, узятих ще в Ізраїлі.

Футзал

      Кубок України. 1/4 фіналу. «Шахтар» (Донецьк) — «Будівел» (Дніпропетровськ) — 3:1 (перша зустріч — 3:3), «Тайм» (Львів) — «ЛТК» (Луганськ) — 2:0 (4:2), «Енергія» (Львів) — «Єнакієвець» — 5:4 (0:6), «Метрополітен» — «ТВД» — 3:4 (0:1).

      У півфіналах у донбаському дербі зустрінуться «Шахтар» і «Єнакієвець», а у львівському — «ТВД» і «Тайм».

Теніс

      Сьогодні до Черкас прибуває відомий іспанський тенісист Томмі Робредо. Упродовж дводенного перебування в Україні сьомий номер світового рейтингу проведе майстер-клас для юних спортсменів на кортах черкаського клубу «Селена».

Відзнака

      На одному з найбільших спортивних ярмарків у Мюнхені український боксер і депутат Київради Віталій Кличко отримав спеціальну нагороду, яку з 1971 року вручають спортсменам і функціонерам, що служать прикладом для молоді й роблять великий внесок у розвиток спорту. Торік володарем цього призу також став українець — президент НОК Сергій Бубка.