Перемир'я в Ізраїлі

09.02.2007
Перемир'я в Ізраїлі

Євген Левченко добре показав себе у другому матчі за збірну. (Фото РЕЙТЕР.)

      Наступний відбірковий матч чемпіонату Європи-2008 збірна України проведе лише наприкінці березня (на Фарерських островах), але Олег Блохін не оминув можливість переглянути своїх підопічних уже на початку лютого — в офіційно визначену ФІФА дату. Раніше для наших футболістів грати взимку, коли клуби перебували на підготовчих зборах, виглядало дикістю, але в останні роки дедалі частіше і командам у єврокубках, і збірним доводиться виходити на поле вже в лютому.

      Позавчорашній матч у Тель-Авіві не викликав особливого ажіотажу, навіть попри розрекламований приїзд на Землю Обітовану зірки «Челсі» Андрія Шевченка, який сам попросився до лав національної команди. Збірна України зіграла у своєму ключі, традиційному для «часів Блохіна». «Синьо-жовті» непогано тримали м'яч, намагалися — залежно від ситуації — комбінувати й організовувати контратаки. В одній із них, просто показовій, коли м'яч за кілька секунд від Єзерського через Шевченка й Калиниченка потрапив до Вороніна, не вистачило лише влучного удару форварда «Байєра» по порожніх воротах.

      За традицією, й у наших володіннях оборона припустилася кількох помилок. Однією з них господарі скористалися, коли голкіпер Богдан Шуст, зігравши на виході, не надто вдало вибив м'яч за межі штрафного майданчика — просто на ногу суперникові. Біля Валіда Бадіра «на підборі» чомусь нікого з українців не виявилося, і той пробив точнісінько в кут — не врятували стрибки ні воротаря, ні Русола.

      У другому таймі гості зрозуміли, що програвати соромно (до речі, в чотирьох очних товариських матчах з ізраїльтянами Україна одного разу поступалася і тричі грала внічию) й підвищили темп. Вчасно підсобив й іспанський арбітр Родрiгес. Спочатку Ротань підіграв собі рукою, а вже потім захисник вдарив динамівця ногою в груди, та й то — на лінії штрафного. Але рефері вказав на 11-метрову позначку. Удар Калиниченка виглядав занадто відвертим. Добре, що м'яч після рук голкіпера й стійки відскочив прямо на ногу спартаківцю, і той із другої спроби не схибив.

      Загалом, наша збірна зберегла традицію не надто задовольняти своїх прихильників у товариських матчах. Сподіватимемося, що привід для радощів буде в офіційних поєдинках.

      Із позавчорашнього двобою відзначимо ще дебют молодого Олександра Романчука, який вразив тренерський штаб виступом в «Арсеналі». А також повернення після п'ятирічної перерви Євгена Левченка з голландського «Гронінгена». Обидва відіграли так, що цілком можуть розраховувати на участь в офіційних поєдинках збірної.

 

ТАБЛО

Ізраїль — Україна — 1:1

Товариський матч

Тель-Авів. Стадіон «Рамат-Ган».

5 000 глядачів

Суддя — Сантьяго Родрігес (Іспанія)

      Україна: Шуст, Романчук (Свідерський, 63), Єзерський, Русол, Чигринський, Тимощук (Михалик, 46), Левченко, Гусєв, Калиниченко, Воронін (Мілевський, 45), Шевченко (Белік, 60)

      Ізраїль: Ават, Зiвв, Штунгін, Бен Хаїм, Бенадо, Гершон, Бен Шушан, Бадір, Тоам (Катан, 81), Саар (Балілі, 70), Бенаюн

      Голи: Бадір, 37 — Калиниченко, 72

      Нереалізоване пенальті: Калиниченко, 72

      Попередження: Михалик, 90

* * *

Ізраїль (мол.) — Україна (мол.) — 0:0

 

А ІНШІ ЯК?

      Серед міжнародних спарингів середи відзначимо два матчі за участю суперників української команди по кваліфікації Євро-2008. У рідних стінах грузини досить несподівано впоралися з турками, а віце-чемпіони світу французи на «Стад де Франс» програли збірній Аргентини.

      Першої поразки під керівництвом відомого голландського фахівця Гуса Хіддінка зазнала Росія, яка на «Амстердам-арені» в другому таймі була розгромлена співвітчизниками свого тренера.

      Результати інших товариських матчів: Франція — Аргентина — 0:1 (Савіола, 15), Грузія — Туреччина — 1:0 (Сірадзе, 75), Голландія — Росія — 4:1 (Бабель, 68; Снайдер, 71; Матейсен, 80; ван дер Варт, 89 (пен.) — Бистров, 80), Англія — Іспанія — 0:1 (Іньєста, 63), Бельгія — Чехія — 0:2 (Коллер, 6; Кулич, 75; вилучення: Борре, 73 (Б)), Угорщина — Латвія — 2:0, Румунія — Молдова — 2:0, Мальта — Австрія — 1:1, Єгипет — Швеція — 2:0, Люксембург — Гамбія — 2:1, Кіпр — Болгарія — 0:3, Німеччина — Швейцарія — 3:1, Іран — Білорусь — 2:2 (В. Глєб (Б) — 2), Узбекистан — Азербайджан — 0:0, Словенія — Естонія — 1:0, Польща — Словаччина — 2:2, Хорватія — Норвегія — 2:1, Марокко — Туніс — 1:1, Венесуела — Чилі — 0:1, Колумбія — Уругвай — 1:3, США — Мексика — 2:0.