РАХУНКОВА ПАЛАТА

09.02.2007

453 мільйони японських єн,

або близько 3,9 мільйона доларів, виділить Японія Україні на покращення медичного обладнання в дитячих лікарнях. Відповідну угоду підписали посол Японії в Україні Муцуо Мабучі та міністр економіки України Володимир Макуха. Цьогоріч у рамках проекту обладнання отримають Кіровоградська та Луганська обласні дитячі лікарні.

100 мільйонів євро

кредиту надасть транспортникам Києва ЄБРР — по 50 млн. Київському метрополітену та Київпастрансу. Ці кошти підуть насамперед на закупівлю 200 тролейбусів великої місткості (днями 11 з них уже з'являться у Києві), 100 автобусів та  трамваїв, що курсуватимуть на швидкісній лінії від Окружної дороги до залізничного вокзалу, а також нових вагонів метро.

75 мільйонів гривень

буде витрачено цьогоріч на створення культурно-мистецького і музейного комплексу «Мистецький арсенал» із державної казни. Впродовж 2005—2006 років на цьому об'єкті виконано роботи на загальну суму 93 мільйони 956 тисяч 361 гривню.

18,9 мільйона іноземців

відвідали Україну в 2006 році, повідомляє Держслужба туризму й курортів. Порівняно з 2005 роком в'їзний потік туристів збільшився на 7%.  Із країн СНД торік нашу державу   відвідали 11,9 мільйона туристів,  із країн ЄС — 6,3 мільйона, решта гостей приїздили до нас з інших країн.

10 мільйонів «мобілок»

було продано в Україні впродовж 2006 року, йдеться в дослідженні холдингу AVentures Group. Ця цифра свідчить, що обсяг продажів мобільних телефонів у нашій країні збільшився більш ніж удвічі. На ці покупки українці витратили 1,53 млрд. доларів. Найчастіше купували телефони фірм «Нокіа» (38%), «Самсунг» (31%) та «Соні Еріксон» (12%).

350 тисяч тонн винограду

планують виростити цьогоріч в Україні. Такий прогноз Департаменту ринків рослинництва, виноградарства і виноробства Мінагрополітики. У 2006 році через морози в Україні зібрали 300,8 тисячі тонн винограду, що складало лише 68% від валового збору цих плодів 2005 року.

1077 осіб

загинуло минулого року в Україні під час виконання службових обов'язків, повідомив перший заступник голови Державного комітету України з промислової безпеки ГеннадійСуслов. Це на 1% менше, ніж у 2005 році.

Майже 500 злочинів

у сфері використання комп'ютерних технологій викривається щороку в Україні. Найпоширенішими є шахрайство з використанням комп'ютерної техніки, втручання в роботу комп'ютерних та телекомунікаційних систем, підроблення банківських платіжних карток, а також шахрайство з боку операторів зв'язку та абонентів телекомунікаційних компаній.

Кожен 20-й моряк

у світі — українець. Понад 80 відсотків представників цієї професії працюють на суднах під іноземним прапором. Щороку наші моряки привозять на батьківщину понад 500 мільйонів доларів заробітку.

Двоє людей

померли з початку року в Україні від сказу. Як повідомляє МОЗ, це п'ятирічна дитина та 55-річний чоловік. В обох випадках постраждалі звернулися до медиків надто пізно — у них уже спостерігалися клінічні ознаки хвороби. Як зазначає прес-служба МОЗ, щорічно в Україні приблизно 100—108 тисяч осіб звертаються у медичні заклади з приводу укусів тваринами.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>