Прибутковий гарем

14.12.2006

      Яких тільки способів заохочення своїх громадян не вигадують держави для покращення демографічної ситуації! В Україні, скажімо, Президент збільшив допомогу на народження дитини вдесятеро — до 8500 грн. Російський президент вчинив хитріше: збільшив цю допомогу аж до 250 тисяч рублів (а це майже 10 тисяч доларів!), але тільки на другого новонародженого в сім'ї. Кажуть, це підвищення найбільше підняло настрій російським  чоловікам: тепер вони чіпляються до дівчат не з непристойними, а з дуже навіть пристойними пропозиціями — допомогти заробити 10 тисяч «зелених».

      Однак найбільше в цьому сенсі все-таки пощастило чоловікам одного зі штатів Малайзії, Тренгану. Тепер їм — не сім'ї, а саме їм, представникам сильної статі, — виплачуватимуть досить кругленькі суми за... кожну нову дружину. В сенсі поповнення гарему (розміри якого у мусульман, нагадаємо, все ж обмежені чотирма законними дружинами). Річ у тім, що зазвичай малайзійці не ризикують обзаводитися більш ніж однією «благовірною» — не тому, що бояться ревнощів і скандалів, а тому, що банально економлять. Адже що більше дружин — то більше на них треба витрачати зароблених годувальником родини грошей... Тепер же все буде навпаки: чоловіки радо «вішатимуть на шию» ще кількох жінок, оскільки на цьому можна буде непогано підзаробити.

      Щоправда, є в законі одне маленьке «але»: доплачуватимуть малайзійському батькові сімейства не за будь-яку молоденьку кралю, яку той приведе у дім, а лише за самотню матір або, на крайній випадок, вдову. Однак деякi кмiтливi чоловіки вже знайшли вихід і з цієї ситуації, принаймні що стосується її першого варіанту. Спершу, мовляв, треба зробити дівчину, яку вподобав, самотньою матір'ю своєї дитини, а потім уже взяти її заміж...