ХРОНІКА

07.10.2006
Фехтування

      На чемпіонаті світу в Італії Україна нарешті здобула першу нагороду. Наша чоловіча команда шпажистів — у складі Дмитра Карученка, Дмитра Чумака, Максима Хвороста й Богдана Нікішина — здобула бронзові медалі. У чвертьфіналі українці в додатковому раунді здолали росіян, у півфіналі лише одним уколом поступилися збірній Іспанії (44:45), а в дуелі за третє місце впевнено здолали угорський квартет (45:38). Чемпіоном світу вдруге поспіль стала команда Франції, яка у вирішальному матчі виявилася кращою за іспанську (42:41).

      Жінки позавчора розіграли медалі в командних змаганнях у рапірі. Призерами стали збірні Росії, Італії й Кореї; українки посіли 12-те місце.

Теніс

      Катерина Бондаренко програла у чвертьфіналі турніру WTA, що триває в Ташкенті. Вчора 20-річна киянка у третьому матчі в Узбекистані поступилася місцевій тенісистці Іроді Тулягановій — 1:6, 2:6.

Шахи

      Болгарин Веселін Топалов чорними фігурами виграв восьму партію матчу за звання абсолютного чемпіона світу з росіянином Володимиром Крамником і зрівняв рахунок протистояння — 4:4. Після вчорашнього дня перепочинку сьогодні гросмейстери поновлять матч, в якому їм належить зіграти 12 партій.