Будівельники в білих халатах

31.05.2006

      Чотири роки простояв законсервованим операційний блок Кіровоградської центральної районної лікарні, в якій обслуговують 40 відсотків населення обласного центру. Не було коштів, щоб зробити капітальний ремонт і оплатити працю будівельників. Приміщень катастрофічно не вистачало, тож за справу, зрештою, взявся персонал лікарні.

      Усі (!) роботи медики виконали власними руками. Працювали у вихідні і святкові дні, після закінчення робочого дня. Без оплати. Лікували, потім клали плитку. І так півроку. Тепер у двох операційних, передопераційній, апаратній, реанімаційній — нові кахлі, пластикові вікна — звукоізоляція та стерильність. Приміщення обладнані сучасною вентиляційною системою.

      Як розповів головний лікар райлікарні Юрій Пивоварчук, спочатку його ідею про самостійний ремонт сприйняли скептично — не впораємось, мовляв. Далі повірили в себе, почали працювати як одна команда. Тим більше що фактично створювали умови праці для самих себе: є ж різниця — оперувати в задусі чи в прохолодному приміщенні...

      Кошти на ремонт керівництво лікарні теж відшукало самостійно. Знайшли спонсора — Кіровоградське рудоуправління. Державних коштів так і не дочекалися. Зрозуміло, що по закінченні такої грандіозної для лікарні роботи вирішили провести урочисте відкриття оновленого блоку. Привітати прийшли колеги з усіх відділень лікарні. І були шоковані обсягом виконаних робіт. Тепер запитують: «Яке відділення наступне?».