ХРОНІКА

31.05.2006
Шахи

      У понеділок на Олімпіаді в Турині чоловіча команда України переграла збірну Швеції з рахунком 3:1. Свої партії виграли Сергій Карякін й Олександр Моїсеєнко, а Василь Іванчук і Захар Єфименко розійшлися з суперниками миром. Ця перемога дозволила українцям приєднатися на другому місці до росіян, котрі після восьми турів також набрали 22 очки. А лідирувати продовжує збірна Вірменії, в активі якої 24 пункти.

      Наша жіноча команда позавчора виграла в угорських шахісток — 2:1. Катерина Лагно, яка замінила на першій дошці Наталку Жукову, програла, проте Інна Гапоненко та Ганна Ушеніна схилили шальки терезів на користь України. Тепер наші дівчата мають 18,5 очка, лише трохи відстаючи від росіянок, в активі яких 19 пунктів. У збірних США і Китаю по 17 очок.

Легка атлетика

      На представницькому турнірі в австрійському Гоцисі українка Людмила Блонська посіла друге місце у змаганнях багатоборок. Броварчанка в семи видах програми набрала 6448 очок, поступившись лише світовому лідеру — Кароліні Клюфт зі Швеції (6719).

      А на змаганнях в голландському Хенгелі українець Олександр Корчмид посів третє місце у стрибках у висоту з жердиною, показавши результат 5,65 м.

Дзюдо

      На чемпіонаті Європи, що завершився у Фінляндії, збірна України виборола лише одну медаль. «Бронзу» в категорії до 70 кг виграла Марина Прищепа.

Художня гімнастика

      Минулого уїк-енду у чеському місті Брно відбувся черговий етап Гран-прі. Перші два місця в багатоборстві посіли росіянки Вiра Сесіна й Ольга Капранова. Українка Ганна Безсонова отримала «бронзу», а киянка Наталка Годунко через травму коліна опинилася лише на восьмій позиції, слідом за титулованою росіянкою Аліною Кабаєвою. Проте Годунко зуміла побороти біль і двічі посідала третє місце — у вправах зі стрічкою і скакалкою. Програму Безсонової з булавами судді також оцінили третім рядком підсумкового протоколу.

Футбол

      Суперник збірної України по групі чемпіонату світу, команда Саудівської Аравії, стала п'ятим учасником «мундіалю», що прибув до Німеччини. Сьогодні підопічні бразильського наставника Маркуша Пакети проведуть останній товариський матч із турками. А щоб аравійцям краще гралося, король їхньої держави виділив 12 мільйонів доларів на підготовку команди й преміальні, які вони отримають, якщо успішно виступлять на світовій першості.

Футзал

      Добіг свого завершення сезон iз міні-футболу (футзалу). У Сумах відбувся фінальний матч національного Кубка, в якому зустрічалися донецький «Шахтар» і львівська «Енергія». Основний час протистояння двох кращих команд сезону завершився внічию 3:3 (Кондратюк, 14; Москвичов, 28; Ситін, 30 — Луців, 12; Вацяк, 21, 40). А в серії пенальті шальки терезів на користь гірників схилив їхній воротар Владислав Корнєєв, котрий парирував два удари.

      За тиждень до фіналу Кубка фінішувала національна першість. Чемпіоном очікувано став донецький «Шахтар», а здобути срібні медалі львівській «Енергії» допоміг кращий бомбардир вищої ліги Валерій Легчанов. Намагається повернутися на чільні місця столичний «Інтеркас», якому вдалося вибороти «бронзу».

      Підсумкове становище після 32 турів. «Шахтар» — 91, «Енергія» — 70, «Інтеркас» — 68, «Універ-Харків» — 64, «Єнакієвець» — 63, «Тайм» (Львів) — 57, «Ураган» (Івано-Франківськ) — 55, ТВД (Львів) — 53, «Дніпроспецсталь» (Запоріжжя) — 51, ЛТК (Луганськ) — 40, «Київ-Уніспорт» — 36, «Метрополітен» (Київ) — 33, «Олександр» (Харків) — 29, «Будівел» (Дніпропетровськ) — 24, «Універ-Автомар» (Суми) — 23, «Київська Русь» (Донецьк) — 12, «Сумигаз» — 7.