НОВИНИ ПЛЮС

01.03.2006
Візит

      В Україні з офіційним візитом учора перебував міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр. Після екскурсії у заповіднику «Софія Київська» та покладання квітів до пам'ятного знака жертвам голодомору міністр узяв участь у переговорах офіційних делегацій України та ФРН.

      Закордонний гість учора також був прийнятий Президентом Ющенком і Прем'єр-міністром Юрієм Єхануровим, а після обіду Ф. -В. Штайнмайєр виступив перед студентами і викладачами Києво-Могилянської академії.

Місія

      У Києві перебуває передвиборча місія Спеціального комітету ПАРЄ з питань спостереження за парламентськими виборами в Україні. До 3 березня «місіонери» планують провести низку зустрічей у Верховній Раді України, зустрітися з головою Центральної виборчої комісії Ярославом Давидовичем, міністром юстиції Сергієм Головатим, главою МЗС Борисом Тарасюком, міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, головою Верховного Cуду Василем Маляренком, представниками партій і блоків, що беруть участь у виборах, а також iз керівником Місії спостерігачів ОБСЄ/БДІПЛ за виборами в Україні Любомиром Копаєм і послами країн-членів Ради Європи, акредитованими в Україні.

Стипендія Грушевського

      Кабмін встановив нову академічну стипендію ім. М.Грушевського для студентів та аспірантів. Присуджуватимуть її 70 студентам та 30 аспірантам державних ВНЗ ІІІ—ІV рівнів акредитації з денною формою навчання, починаючи з другого курсу. Студентам стипендію виплачуватимуть двічі на рік за результатами сесії, аспірантам — один раз на рік.

Сигарети «поважчали»

      Президент України Віктор Ющенко підписав закон, що забороняє використовувати у назвах сигарет терміни «легкі», «суперлегкі» та «ультралегкі», а також друкувати на етикетках іншу інформацію, яка може вводити споживача в оману.

Інвалідів війни ховатимуть безплатно

      Відтепер витрати на поховання інвалідів війни здійснюватимуться за рахунок коштів державного бюджету. Відповідну поправку до закону підписав Президент України Віктор Ющенко.

Аварія

      На Луганщині автомобіль «Шевроле—Авео», виконуючи обгін, зіткнувся через туман з автобусом «ЛАЗ». Внаслідок аварії троє пасажирів легковика загинули, водія та ще одного пасажира іномарки госпіталізовано, повідомляє прес-служба ДАІ. Ніхто з людей, які їхали в автобусі, не постраждав.

Нові долари

      Міністерство фінансів США оголосило, що нові 10-доларові банкноти надійдуть в обіг 2 березня. Ці банкноти одразу з'являться у Сполучених Штатах, а в наступні дні й тижні — і в інших країнах світу.

За парту

      Від сьогодні в усіх школах Алчевська розпочнеться повноцінне навчання. Як повідомляє УНІАН, до Алчевська продовжують прибувати потяги зі школярами, які відпочивали в Криму та в Західній Україні. Майже 1,4 тисячі дітей продовжують перебувати в «Артеку», вони повернуться до Алчевська 6 березня.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>