Молоді ще не пристрілялися

06.01.2006
Молоді ще не пристрілялися

Переможний фiнiш нiмецької естафети. (Фото РЕЙТЕР.)

      У середу ввечері в німецькому Оберхофі розпочалися старти четвертого етапу розіграшу Кубка світу. У першому з них, чоловічій естафеті 4х7,5 км, перемогу святкував німецький квартет, ще два призовi місця посіли команди Росії й Білорусі.

      Українські тренери вирішили виставити резервний склад, надавши лідерам можливість перепочити. Крім 24-річного Романа Прими, в нашій чоловічій четвірці відразу троє біатлоністів дебютували на Кубку світу: 21-річний Олег Бережний, 22-річний Сергій Седнєв і 23-річний Юрій Тевіков.

      На першому етапі Бережний відстріляв чудово — без жодного промаху, але через низьку швидкість на трасі передав естафету лише дев'ятим. На другому етапі Седнєв використав чотири додаткові патрони, Прима на третьому — два, а от Тевіков провалив останню стрільбу стоячи. З допомогою восьми (!) патронів він вибив лише три мішені й змушений був бігти два штрафнi кола. У підсумку український квартет опинився на 11-й позиції з відставанням від переможців у 7 хв. 34 сек. У загальному заліку Кубка світу наші чоловіки йдуть шостими.

      Жiноча четвірка — теж в омолодженому складі (Ірина Тананайко, Ніна Лемеш, сестри Віта й Валя Семеренко) — вийшла на старт учора ввчері.