Кліп жахів

22.12.2005
Кліп жахів

Той самий Джексон-вампiр.

      Донедавна альбом Майкла Джексона «Трилер» (Thrіller) вважався найкасовішим альбомом усіх часів. Йому ж належить і рекорд за найбільшу кількість нагород. А відео на пісню, що дала назву платівці, виявляється, глядачі шанують і дотепер. Цей знаменитий кліп, що вийшов на екрани у 1983 році, глядачі телеканалу The Box назвали найпопулярнішим музичним роликом усіх часів.

      У кліпі режисера Джона Лендіса тоді ще молодий співак із дівчиною дивиться у кінотеатрі фільм жахів і зрештою сам перетворюється на вовка-перевертня. Потім Майкл разом із натовпом потворних мерців (серед яких, до речі, можна помітити майбутнього Блейда — Уеслі Снайпса) виконує кілька своїх коронних па. А наприкінці з'ясовується, що це все бідолашній дівчині наснилося, хоча в останньому кадрі у кращих традиціях фільмів жахів Джексон, обіймаючи й заспокоюючи свою дівчину, таємниче підморгує глядачеві червоним оком...

      «Трилер» став, по суті, повноцінним міні-фільмом, до того ж найдовшим на той час музичним відео: його тривалість становить майже десять хвилин. Плюс — найдорожчим. У ролику була використана передова комп'ютерна технологія, що раніше не застосовувалася для виробництва відеокліпів.

      «Цей кліп тоді набагато випередив свій час, — вважає представник телеканалу The Box, що транслював «Кращу сотню відеокліпів усіх часів». — Незважаючи на розвиток нових комп'ютерних технологій, «Трилер» досі залишається кращим».

      Самому Джексону настільки сподобалася його роль у кліпі, що в 2002 році він заявив, що зніметься у фільмі про вурдалака «Волфед» за романом Дюма «Вожак вовків». І сам же стане продюсером стрічки. Гримером було запрошено Ріка Бейкера — саме він працював над гримом і в кліпі «Трилер». Одначе знову стати вовкулакою Джексону не судилося —  фільм так і не вийшов на екрани. А зірка Джексона з того часу закотилася...