І знову сниться гуркіт космодрому...

22.12.2005

      Телевізійні реаліті-шоу на кшталт «За склом» усе ще залишаються популярними. Як і розіграші учасників телесюжетів. А якщо два таких «проекти» з’єднати в один... Що з цього вийде, найближчими днями побачать глядачі британського «4-го каналу». Адже саме ця телекомпанія влаштувала нещодавно грандіозне за ступенем знущальності та розмаху дійство, учасники якого гадали, ніби вони — космонавти на орбіті!

      Як повідомляє Бі-Бі-Сі, спочатку з числа тисяч бажаючих побувати в ролі космічних туристів у рамках телевізійного проекту було відібрано десятеро фіналістів, потім троє з них стали «щасливчиками», які й отримали «квитки на орбіту» (принаймні вони так гадали). Усе навколо — до найменших подробиць — було обставлено так, ніби освітній працівник Кері Гассет, штукатур Пол Френч і футболіст Біллі Джексон — стартують із російського центру підготовки космонавтів. Радощам молодих людей не було меж! Вони так і «повернулися на Землю», не відаючи, що стали жертвою великої «підколки». Хоча «на орбіті» певні сумніви у серйозності їхньої місії в декого виникали. Скажімо, тоді, коли на борту ракети їм запропонували влаштувати урочисту церемонію на честь «знаменитої російської космічної собаки Бімбі» або запропонували зважитися на звичайній домашній вазі. «Це космічний корабель, але складається враження, ніби ми насправді у фургоні!» — пожартував тоді 26-річний Френч.

      Авжеж, так і було. Їхньою «ракетою» став майстерно виконаний макет, розташований в ангарі, що стояв на знімальному майданчику під містом Іпсвіч. Міс Гассет, «приземлившись», уже готувалася виголосити заздалегідь підготовлену промову, коли «космонавтам» повідомили про суть розіграшу. У дівчини й хлопців ледь не поїхав дах, але вони вирішили не надто ображатися на організаторів, адже ті оголосили, що заплатять «космонавтам» по 25 тисяч фунтів стерлінгів.

      Залишається додати, що «4-му каналу» декорації обійшлися в кілька мільйонів фунтів. Зате глядачі посміються...