ХРОНІКА

22.12.2005
Футбол

      Підсумки жеребкування фінальної частини чемпіонату світу-2006 примусили штаб «синьо-жовтих» змінити місце дислокації нашої команди в Німеччині. Замість місцевості поблизу Франкфурта збірна України базуватиметься у чотиризірковому готелі в Потсдамі — передмісті Берліна, повідомляє газета «Спорт-експрес».

* * *

      Суперник збірної України у фінальній частині світової першості — команда Саудівської Аравії — поміняв головного тренера. На зміну аргентинцю Габріелю Кальдерону прийшов бразилець Маркуш Пакета, який вдало керує кращим аравійським клубом «Аль Хілал». У провину Кальдерону поставили провальний виступ збірної (одна перемога в трьох зустрічах) на недавніх Західноазійських іграх. Під керівництвом Пакети юнацька й юніорська збірні Бразилії ставали чемпіонами світу в 2001 й 2003 роках, відповідно.

* * *

      Позавчора виконком ФФУ затвердив бюджет Федерації на 2006 рік у сумі 56,125 мільйона гривень. Двадцять «лимонів» передбачається виділити на будівництво футбольних споруд, зокрема, на завершення зведення Будинку футболу, де базуватиметься офіс ФФУ (це на території НСК «Олімпійський»). На національну збірну виділено сім мільйонів, не враховуючи преміальні за виступ у фіналі чемпіонату світу. На молодіжну й юніорську команди піде 3,322 мільйона, ще два — на розвиток дитячо-юнацького футболу в регіонах.

      На цьому ж засіданні кращими арбітрами, згідно з отриманими оцінками, в першому колі поточного чемпіонату були оголошені киянин Сергій Шебек та львів'янин Андрій Шандор.

Хокей

      Результати матчів НХЛ за вівторок: «Сан-Хосе» — «Анахайм» — 4:2, «Фінікс» — «Сент-Луїс» — 4:5, «Нешвілл» — «Колорадо» — 3:2, «Детройт» — «Коламбус» — 4:3 (по бул.; вирішальний — росіянин Федоров), «Монреаль» — «Оттава» — 4:3 (по бул.), «Рейнджерс» — «Нью-Джерсі» — 1:3, «Кароліна» — «Тампа-Бей» — 6:4 (Руслан Федотенко не грав за флоридців через травму).

Волейбол

      Кубок топ-команд. Жінки. Група С. 6-й тур: «Круг» (Черкаси) — «Сеніца» (Словаччина) — 3:0, «Дофін» (Бельгія) — «Єдинство» (Сербія і Чорногорія) — 3:1. Підсумкове становище: «Сеніца», «Дофін» — 10, «Круг» — 9, «Єдинство» — 7. Українська команда до чвертьфіналу не пробилася.

Бокс

      На з'їзді Всесвітньої боксерської ради (WBC) у Мексиці відбулася бійка між чинним чемпіоном за версією цієї організації Хасімом Рахманом та Джеймсом Тоні, які незабаром зустрінуться на ринзі. Причиною передчасного бою стала словесна сутичка у фойє готелю.