Блохін зіграє проти Волкова?

21.12.2005
Блохін зіграє проти Волкова?

Політичні погляди Волкова й Блохіна розійшлися.

      Чи не всі міжнародні організації закликають відділяти спорт від політики, але в реальному житті це фактично неможливо. В радянські часи і вже в роки незалежності України наші політики нерідко використовували спорт у своїх цілях. Не відходять від цього вони й зараз, залучаючи визначних персон світу спорту під свої прапори.

      У подіях річної давнини під час президентських виборів українські спортсмени розбилися на два чітко виражені табори: «помаранчеві» знайшли в собі сили виступити проти несправедливості, а «сині» «дружними колонами» агітували за Януковича.

      Наразі — нова виборча кампанія, а це значить, що вплив спортсменів знову потрібен політичним силам. Колишній комуніст, а тепер член СДПУ(о), головний тренер футбольної збірної України Олег Блохін разом із президентом ФФУ Григорієм Суркісом балотуватиметься у Верховну Раду в складі опозиційного блоку «Не так», створеного на основі партії есдеків. До складу іншої опозиційної партії — «регіоналів» — зі спортсменів увійшли спортивний директор футбольного «Шахтаря» Віктор Прокопенко, президент футзального ФК «Шахтар» Євген Геллер, президент ПФЛ Равіль Сафіуллін та олімпійський чемпіон-2004 з боротьби Ельбрус Тедеєв, якого лідер ПР Віктор Янукович назвав не меншою зіркою, аніж переможниця «Євробачення» Руслана, учасниця «Нашої України».

      Натомість по інший бік барикад опинився видатний боксер Віталій Кличко, який очолив список блоку «Пори» з партією «Реформи і порядок». Прохідне в парламент місце в списку блоку «Наша Україна» отримав президент баскетбольного клубу «Київ», олімпійський чемпіон 1988 року Олександр Волков. У списку «НУ» також значиться і директор «беків» Віталій Хоменко.