Аби післязавтра не було як у «Післязавтра»

09.12.2005

      Чекаючи, поки до нього знову повернеться кохана Жизель Бюндхен (бо принаймні досі топ-модель, яка вкотре «крутнула хвостом», завжди поверталася до свого покинутого бойфренда), Леонардо Ді Капріо вирішив не бити байдики, а зайнятися чим-небудь корисним. Чим не нагода втілити у життя давно замислений проект? Отже, Лео зніматиме фільм. Причому не звичайний, а повнометражний документальний і... екологічний. Річ у тім, що актор дуже переймається екологічними проблемами сучасності й хоче передати своє занепокоєння якомога більшій кількості людей. Адже ще трохи, і катастрофи з фільму «Післязавтра», де через глобальне потепління зрештою вимерзло півсвіту, можуть стати реальністю. Он і вчені вже визначили, що тепла течія Гольфстрім, завдяки якій, власне, й зберігається помірний та теплий клімат у багатьох країнах, через танення арктичних льодовиків «похолоднішала» на третину, тож не виключено, що через кілька років у Європі навіть влітку буде по-осінньому прохолодно...

      Словом, чекайте восени наступного року прем'єри дебютного фільму режисера-документаліста Ді Капріо «Одинадцята година», в якому режисер щиро й дохідливо розповість про те, яку небезпеку несе людству глобальне потепління, а також про те, як ми все-таки ще можемо реабілітуватися й відновити екосистеми Землі. Зокрема, йдеться про розробки новітніх технологій утилізації відходів, підтримку біологічного різноманіття тощо.

      Нагадаємо, що у питаннях «екологічної свідомості» Лео послідовний давно. А у 1998 році навіть заснував екологічний фонд власного імені, який підтримує деякі проекти й займається пропагандою екологічних акцій. Сам Лео також намагається дотримуватися стандартів екологічної безпеки — навіть на церемонію вручення нагород Американської кіноакадемії приїхав на екологічно чистому автомобілі.